avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru tripleti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru tripleti

Buna ziua!Sunt mamica care asteapta nasterea de tripleti;data probabila ar fi cam in luna decembrie.In martie anul curent la data de 6,am incetatat sa mai lucrez,deoarece am intrat in cresterea copilului pana la un an.Vreau sa stiu in ce masura beneficiez de indemnizatie,in momentul in care voi naste.Dupa nastere trebuie sa intrerup primirea indemnizatiei pentru copilul care implineste 1 an in ianurie pe dat de 9,sau pot alege sa prelungesc aceasta si sa merg paralel cu in demnizatia pentru tripleti.Se poate proceda astfel sau sunt alte cai,mai precis ce trebuie sa fac in acest caz,si as vrea sa stiu care este suma de care voi dispune conform legii,dupa nasterea tripletilor la indemnizatie.VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Mihaelay2012 , utilizator 13:00, 2 Noiembrie 2012
1. Deoarece tripletii se nasc inainte de a se termina CCC1 veti intra in CCC2 in ziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 1 an.

2. Pe perioada de suprapunere a CCC1 si pana veti intra in CCC2 veti primi, in afara de indemnizatia pentru CCC1, cate 600 lei lunar pentru fiecare copil dintre tripleti (indemnizatia + 1800 lei).

3. Cand veti intra in CCC2 veti primi aceeasi indemnizatie ca la CCC1 plus cate 600 lei lunar pentru ficare copil, incepand cu al doilea copil (adica indemnizatia + 1200 lei).

4. Dupa ce nasteti:
- faceti cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru a intra in CCC2 (atasati si copii dupa certificatele de nastere a tripletilor);
- angajatorul emite o decizie de prelungire a suspendarii CIM;
- cu o copie dupa aceasta decizie si cu cate o copie dupa certificatele de nastere a tripletilor va duceti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1) si solicitati cei 1800 lei lunar pana se termina CCC1 si completati si cererea pentru CCC2.
va multumesc pentru raspuns,deci sa inteleg ca pana voi naste nu trebuie sa inaintez nici un fel de acte la primaria din oras sau la locu de munca?
Dupa ce veti naste veti depune actele necesare ..
Va multumesc mult!
Nu puteti sa faceti demersurile inainte de a naste pentru ca nu aveti dovada ca ati nascut, adica certificatele de nastere ale copiilor nou nascuti.

Alte discuții în legătură

Drepturi pt tripleti lelyduda lelyduda Buna ziua,in urma cu 3 luni am nascut 3 baieti ai as vrea sa stiu daca pe langa indemnizatia de crestere mai putem primi ceva ajutor din partea statului ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)