Buna ziua,in urma cu 3 luni am nascut 3 baieti ai as vrea sa stiu daca pe langa indemnizatia de crestere mai putem primi ceva ajutor din partea statului datorita faptului ca sunt 3 copii?Mentionez faptul ca mai am un baietel de aproape 2 anisori! Va multumesc
1. Daca nasterea tripletilor a avut loc inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) atunci veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
2. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu copii dupa certificatele de nastere a tripletilor va prezentati la Primariei si solicitati indemnizatie pentru CCC2.
3. - Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca pentru CCC1.
- Pentru fiecare nascut in plus veti primi, pe langa indemnizatie, inca 600 lei lunar adica 600 x 2 = 1.200 lei.
4. - Bineinteles ca veti primi si alocatie de stat pentru fiecare copil.
5. - Pe perioada de suprapunere, de cand se nasc tripletii si pana se termina CCC1 si veti intra in CCC2, veti mai primi inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu copii dupa certificatele de nastere a tripletilor si completati ceerea pentru acaesti bani.