Buna ziua,
M-ar interesa si pe mine sa stiu de cand incep sa primesc indemnizatia de crestere pentru cel de-al doilea copil, pana cand trebuie sa depun actele necesare, si care va fi valoarea ICC in conditiile in care ma aflu deja in concediu crestere copil (primul copil este nascut in feb 2011 si mi-am ales sa stau 2 ani in CCC, iar cunatumul ICC este de 1200 ron). Al doilea copil urmeaza sa se nasca in luna iulie 2012.
Va multumesc.
1. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1, pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 (cand veti intra imediat in CCC2) veti primi lunat suma de 600 lei in plus, peste indemnizatia pentru CCC1.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie, unde ati depus dosarul pentru CCC1, cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil, si faceti o cerere pentru cei 600 lei adaugati la indemnizatie.
2. Pentru CCC2 se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in cuantumul primit anterior, dupa cum urmeaza:
a) nu mai mult de 3.400 lei in cazul in care optati pentru CCC2 pana la 1 an;
b) nu mai mult de 1.200 lei in cazul in care optati pentru CCC2 pana la 2 ani.
3. - Cam cu doua saptamani inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pana ce al doilea copil va implini 1 an sau 2 ani, depinde ce varianta de CCC2 alegeti (anexati la cerere o copie dupa certficatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM mergeti la Primarie si completati cererea de intrare in CCC2 (nu mai aveti nevoie de alte acte).