avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare definitiva si irevocabila

Exista o hotarare, definitiva si irevocabila prin nerecurare, pentru raconstitiurea unei suprafete de padure pe numele unui singur mostenitor. Dupa aprox. 2,5 ani de la pronuntare, alti mostenitori cer in instanta reconstituirea dreptului ce considera ca li se cuvenea. Mentionez ca acestia aveau cereri depuse la primarie, dar nu au facut dovada filiatiei cu autorul nici in termenul legal solicitat de primarie, si nici mai tarziu. Acest lucru s-a facut abia in instanta. In prima faza de judecata au pierdut, iar la recurs li s-a dat castig de cauza, instanta hotarand sa li se reconstituie dreptul cerut de ei, din intregul trup de padure reconstituit in hotararea definitiva si irevocabila cu 2,5 ani in urma. Hotararea pronuntata la recurs este irevocabila. Este posibil ca dupa atata timp sa fie modificata o hotarare definitiva si irevocabila? Aceasta ultima hotarare poate fi pusa in aplicare? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:25, 1 Noiembrie 2012
Dacă toţi cei implicaţi au avut calitatea de părţi atît în primul proces, cît şi în al doilea, puteţi cere revizuirea celei de-a doua hotărîri.

Art. 322
Revizuirea unei hotarari ramase definitiva in instanta de apel sau prin neapelare, precum si a unei hotarari data de o instanta de recurs atunci cand evoca fondul, se poate cere in urmatoarele cazuri:
.........................................
7. daca exista hotarari definitive potrivnice date de instante de acelasi grad sau de grade deosebite, in una si aceeasi pricina, intre aceleasi persoane, avand aceeasi calitate.


Dacă nu aţi fost parte în cel de-al doilea proces, hotărîrea nu vă este opozabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi ceruta revizuirea unei hotarari in baza unei decizii a ccr? stelian67 stelian67 Revizuirea hotaririi judecatoresti pronuntat la instanta de fond poate fi ceruta daca in baza unei Decizii a Curtii Constitutionale? (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa un recurs respins teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.S-a pierdut un proces la prima instanta.S-a respins si recursul .E vorba de anularea unui act de vc .Mai exista vreo cale de atac?Multumesc. (vezi toată discuția)