avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ajutor-30 de zile intre termene licitatie apartament
Discuție deschisă în Executare silită

ajutor-30 de zile intre termene licitatie apartament



Scrisoare catre executor.

Ma numesc .......... sunt coproprietara a apartamentului nr.25 din str. .............. nr. 27 Bl m sector Bucuresti. din luna aprilie 2011 eu sunt plecata din tara insotindu-mi copilul in varsta de 5 ani si tatal acestuia in siria o tara care se afla in plin razboi . din intamplare am vazut pe internet licitatia cu privire la apartamentul la care sunt coproprietara .
as dori sa va rog sa mi aduceti la cunostinta demersurile care au fost facute pana acum ca eu pana in prezent nu am fost contactata sau nici cel putin nu mi sa adus la cunostinta prin nici un mijloc de comunicare ;telefon ,e-mail,posta , fax etc somatie,proces verbal,prin care i-mi sunt comunicate obligatiile dispuse de instanta de judecata.
in acest apartament se afla toate bunurile personale imbracaminte incaltaminte ale mele ale copilului meu si ale sotului meu , bunuri de o mare valoare si bunuri de mica valoare , bijuterii , documente personale si documente de societati , mobila noua ,vesela din arcopal si cobalt ,covoare , aragaze frigidere congelatoare si tot felul de electrocasnice de la robot de bucatarie pana cel mai mic si neinsemnat obiect care este necesar unei familiii care au locuit acolo timp de 15 ani.
va rog respectuos sa mi aduceti la cunostinta toate detaliile si demersurile cu privire la acest imobil pe cale electronica telefonic, sau orice mijloc de comunicare de care dispuneti.



SI IATA RASPUNSUL EXECUTORILOR.

Buna ziua



Va informez pe aceasta cale ca dosarul de executare ce priveste imobilul al carui coproprietar sunteti, a fost preluat de catre Biroul nostru in data de 29.06.2012, continuand executarea silita initiata de catre Corpul executorilor bancari ai Bancii SA.



La momentul preluarii dosarului de catre Biroul nostru, acesta se afla in faza organizarii primului termen de licitatie. Ca o paranteza, am constatat ca exista la dosar o somatie de plata imobiliara care a fost inmanata in data de 18.01.2012 dnei X , care sustinea ca e prietena si a primit pt dvs. Deci nu puteti sustine ca acum ati aflat prima oara de existenta unei executari silite.



Pe scurt, au fost organizate doua termene de licitatie, pe 01.10.2012 , la care nu s-a prezentat niciun licitator si pe 30.10. 2012, cand s-a prezentat un licitator si imobilul a fost vandut. Procedura executionala prevede instiintarea debitorilor asupra fiecarui act de executare, lucru care s-a facut prin agenti procedurali, dovezile de comunicare fiind la dosar.



Va atasez scanat procesul verbal de licitatie.



O zi buna,



Executor Judecatoresc



VA ROG PUTETI SA ma sfatuiti in aceasta privinta . vazusem ca mai sus a doua licitatie se face la 60 zile de la prima. Exista in lege asa ceva ?

ajutati ma va rog
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: jenimarica , utilizator 22:08, 2 Noiembrie 2012
pe 30.10. 2012, cand s-a prezentat un licitator si imobilul a fost vandut


Aveti la indemana termen de 15 zile dupa data adjudecarii imobilului sa va achitati debitul pentru care a fost dispusa executarea silita
In mare aveti doua variante:
Una e cea indicata deja, sa achitati suma integrala pentru care a fost scos la licitatie imobilul + cheltuieli in 15 zile.
A doua e sa formulati contestatie la actul de adjudecare, dar costa foarte mult si e posibil sa nu obtineti nimic. Depinde de cat e datoria, la ce pret s-a vandut imobilul, ce acte s-au facut in dosarul de executare etc. Va fi cam greu insa sa o rezolvati din Siria, trebuie sa angajati aici pe cineva.
Detaliati putin cazul dvs. Creditul era de nevoi personale sau ipotecar garantat cu apartamentul respectiv? Cine este coproprietarul? Are legatura cu creditul repsectiv?
Buna ziua , creditul a fost luat o societate a unei cunostinte eu sunt garant , coproprietar al apartamentului ipotecat . nu a fost creditul nici pentru nevoi personale nici pentru cumpararea vreunei case
a fost o linie de credit pe o societate cu asociat unic la care noi am venit cu garantia cu acel apartament.
nici eu nici celelalt coproprietar nu avem legatura cu societatea care a luat creditul
va multumesc

Toti coproprietarii apartamentului sunt garanti?

Alte discuții în legătură

Ugent - apartament scos la licitatie desi este doar in parte proprietatea debitorului Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua pe scurt soramea mea fara stirea mea avea un credit de nevoi personale fara ipoteca si fara garantii. Amandoua suntem propietare pe apartament A ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ia apartamentul parintilor mihaib25 mihaib25 buna ziua! in urma cu 2 ani am luat un credit de nevoi personale. ratele platite la timp si a venit criza am ramas fara job. problema mea este ca desi ... (vezi toată discuția)
Licitatie executare silita maris331 maris331 Se executa silit un imobil ,la prima licitatie nu s eprezinta nimeni la a doua licitatie executorul noteaza ca daca se prezinta 2 licitatori poate scadea ... (vezi toată discuția)