buna ziua! avem urmatoarea situatie:am avut o restanta la o firma de leasing pe numele sotului,aceasta suma a fost transmisa unui executor judecatoresc si acesta a dispus oprire pe salariul sotului,acesta lucrand intr-o institutie bugetara.ajungand acesta trimitere la unitatea sotului i-a fost prejudiciata imaginea atat moral cat si financiar si poate fii mutat la o alta unitate in alt oras.acest lucru implica mutarea intregii familii in alt oras(schimbat locuinta,scoala si gradinita copii in mijlocul semestrului).pe urma acestui fapt avem de suferit intreaga familie.intebarea mea este :cum pot cere daune morale acestui executor si care sunt pasii legal de urmat? mentionez ca suma de plata pentru care s-a solicitat oprirea este de 3 400 lei.va multumesc!
o acțiune în justiție riguros formulată, ”beton” argumentată/susținută, dovedită/probantă.Un BUN avocat vă poate scoate chiar și ”diamante” naturale din acest caz.Cooptați chiar și martori.
Atata timp cat executarea silita s-a facut cu respectarea legii nu aveti cum sa cereti daune morale. Executorul judecatoresc nu a facut altceva decat sa puna in executare silita debitul pe care il inregistrati
Prea multe filme de la Hollywood cred ca incetoseaza privirea de ansamblu. Omul nu a platit motiv pentru care a fost/este executat silit. De ce i-ar acorda instanta daune morale? Pentru ca nu si-a onorat obligatiile contractuale? Pai atunci de ce mai semnam contracte???
Ar putea sa conteste actele de executare si doar daca nu a respectat executorul procedura i se admite contestatia, altfel nu-l salveaza nici Johnnie Cochran.
restanţă la achitarea unei rate de credit bancar şi un mod de executare . . . , Nu trebuie să ne calce demnitatea noastră-n picioare, Nu trebuie să ne dăuneze-vatăme fiinţa noastră şi tot ce am construit în jurul ei cu multă sudoare, poate chiar şi o viaţă-ntreagă.De ce nu v-a trimis acasă acele documente de executare silită şi o notificare cu un termen de conformare ? Apoi, urma poprirea din salariu.Din conţinutul postării dvs. se deduce unde lucrează soţul dvs.
ART. 26 NCC
Recunoaşterea drepturilor şi libertăţilor civile
Drepturile şi libertăţile civile ale persoanelor fizice, precum şi drepturile şi libertăţile civile
ale persoanelor juridice sunt ocrotite şi garantate de lege.
ART. 58
Drepturi ale personalităţii
(1) Orice persoană are dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la
demnitate, la propria imagine, la respectarea vieţii private, precum şi alte asemenea drepturi
recunoscute de lege.
Constituţia României . . . . .