avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune asigurare

Buna ziua..Cazul meu este urmatorul....am deschis un dosar de dauna,care s-a trimis la bucuresti,acesta contine si o declaratie prin care afirm k nu doresc alte daune de la societatea de asigurari decat plata spitalului(deoarece am fost internata).Intrebarea este urmatoarea...pot sa mai modific acea declaratie,si sa mai cer si alti bani pentru despagubire firmei de asigurari?sau daca dau in judecata persoana care m-a vatamat cine plateste,tinand cont de declaratia facuta de mine care se afla in dosarul de dauna.Tin sa precizez k accidentul a avut loc acum 3 saptamani ,iar eu ma aflat in masina cu care s-a produs accidentul(ne-am rasturnat),iar dosarul a fost deschis acum o saptamana.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 08:24, 7 Noiembrie 2012
puteti depune o declaratie rectificativa care va informa despre modificarea pretentiilor dvs. atit timp cit asiguratorul nu a finalizat analiza dosarului se poate lia act de noua dvs pretentie.
insa aveti grija ca o noua pretentie va determina stoparea mersului dosarului spre aprobare si nu veti primi banii intial ceruti pina cind nu se rezolva si pretentiile ulterioare.
Mai am o intrebare.In masina eram 5 persoane,dintre care 3 au suferit doar psihic...la modul ca acum au cosmaruri noaptea si le este frica sa se mai urce la volan,intrebarea este urmatoarea : pot cere si ei daune morale societatii de asigurare?cum pot sa dovedeasca faptul ca sufera si ei chiar daca nu au fost raniti fizic.
pot cere daune morale dar putin probabil sa le primeasca fara un proces (din experienta va spun). ptr dovedirea acestor daune ar fi buni martori si acte medicale.
Toti pasagerii din masina implicata in accident pot cere si au sanse sa obtina daune morale.
Pentru aceasta trebuie dovedita trauma psihica. Persoanele care au cosmaruri trebuie sa mearga la un psihiatru unde vor primi un tratament si un diagnostic, iar acestea vor reprezenta probe in instanta. De asemenea, martorii pot certifica traumele psihice care au rezultat in urma accidentului.
Prima conditie insa este sa depuna plangere penala in termen impotriva soferului vinovat si sa se constituie parte civila in cadrul procesului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! candy-M candy-M cazul meu este urmatorul....am deschis un dosar de dauna,care s-a trimis la bucuresti,acesta contine si o declaratie prin care afirm k nu doresc alte daune de ... (vezi toată discuția)
Vatamari corporale.ajutor urgent pls. candy-M candy-M Buna ziua..Cazul meu este urmatorul....am deschis un dosar de dauna,care s-a trimis la bucuresti,acesta contine si o declaratie prin care afirm k nu doresc ... (vezi toată discuția)
Caine ucis intentionat de sofer. dosar penal. daune posibile? NeedSomeHelp NeedSomeHelp Anul trecut cand hraneam niste caini ai strazii intr-un sat, un sofer a venit cu masina pe contrasens si a intrat in grupul de caini pe care ii hraneam. O ... (vezi toată discuția)