M-am angajat acum 5 ani intr-o companie si am avut contract de munca pe perioada determinata. Acum sunt in concediu de crestere copil ( varianta cu 2 ani). Copilul meu implineste 2 ani in ianuarie 2013 dar cei de la firma m-au intrebat daca pot si vreau sa ma intorc mai devreme cu 2 luni fata de termen. Am fost de acord si cand am fost sa vorbesc cu ei am aflat ca punctul de lucru unde lucram eu s-a inchis ( spatiul era inchiriat si proprietarul nu a mai dorit colaborarea cu firma unde lucrez). Mi-au oferit un post la un alt punct de lucru dar cu un contract de munca pe poerioada determinata 6 luni. Este legal sa mi se modifice perioada de angajare, adica sa treaca din nedeterminata in determinata?
Primul contract pana sa fiu in concediu de crestere copil a fost pe o perioada NEDETERMINTA ( mai sus am scris gresit _ scuze) acum la intoarcere mi se ofera un contract pe o perioada DETERMINTA 6 luni.
Daca l-ati semnat, al doilea contract este si el valabil si legal.
"Perioada nedeterminata" nu inseamna ca angajatorul se obliga sa pastreze angajatul pana la pensie. Dimpotriva...
In acest sens, se poate vorbi despre incetarea primului c.i.m. si incheierea altului nou sau se poate vorbi despre un cumul de functii in baza mai multor c.i.m.
Legea nr.202/2002 (art.10 alin.7) prevede ca la revenirea din CCC, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Modificarea c.i.m. se poate face numai dupa revenirea dvs din CCC si cu acordul dvs.
Contract de munca
catalina10
Buna ziua!am fost in concediu crestere copil pana la 7 ani (copil cu handicap), postul pe care eram angajata s-a desfiintat, mi s-a facut o oferta pe perioada ... (vezi toată discuția)