avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere nemotivata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere nemotivata

Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare! Sunt tanara absolventa si am fost angajata acum 2 luni cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, are voie seful sa ma concedieze?#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 3 Noiembrie 2012
Exista un motiv pentru care ati fost concediata. :rolleyes:
Art. 58 C.M.- Definitia legala si felurile concedierii
(1) Concedierea reprezintă încetarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului.

Angajatorul poate dispune concedierea pentru unul din urmatoarele motive:

1. concedierea disciplinara ca sanctiune
2. concedierea pentru inaptitudine fizica si/sau psihica
3. concedierea pentru necorespundere profesionala
4. concedierea pentru motive economice
bobolocu21

Da, exista posibilitatea sa fiti concediata .. de asemenea, exista posibilitatea incetarii raportului de munca si in perioada de proba ..

Art. 31 C.mun.
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
.....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fii concediat un salariat in perioada de proba ? lia sfercea lia sfercea As dori sa stiu daca poate fii concediat disciplinar un salariat in perioada de proba deoarece a incalcat grav fisa postului, regulamentul intern si a adus ... (vezi toată discuția)
Concediere valcris valcris Buna ziua. Am angajat o persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata, incepand cu data de 10.11.2011. In contract este specificat faptul ca perioada ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba Anayllyl Anayllyl Buna dimineata! Va rog sa-mi raspundeti cat poate dura perioada de proba si daca o perioada de 90 de zile este legala. Multumesc (vezi toată discuția)