avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ore de liniște la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ore de liniște la bloc

Buna ziua,

as dori sa știu ce este permis in afara orelor de liniște intr-un imobil de locuințe. E permis ca televizorul si boxele unui vecin sa meargă de fiecare data intr-atât de tare încât sa-i poți tine evidenta playlistului?

Vecinii de lângă s-au mutat acum 4 ani si jumatate; au ascultat muzica tare de la bun început, cu toții, copii si părinți, tot timpul; urla in mod constant si când se converseaza pe Skype, știi automat toate intimitaturile. M-am rugat de ei, m-am plâns administratorului dar nimic; i-am amenințat cu poliția si am chiar chemat poliția (avertisment scris) si 2 saptamâni a fost liniște (cel putin nu mai trebuia sa ascult Observatorul de la 7 seara).

Când s-au reapucat de muzica, in loc sa chem poliția (ar fi primit amenda si cum au deja datorii mari la utilități, încerc sa evit sa ajungem la amenda) am mers la ei....mai ca nu mi-au ras in fata, domnului nu i s-a părut nimic ciudat in faptul ca eu știu exact ce piesa asculta, ce buletin de știri sau la ce film se uita. Când l-am întrebat de câte ori a auzit muzica sau televizorul mergând la mine-n casa, a dat din umeri, ca el e surd de o ureche si nu aude bine (exact astea au fost cuvintele lui).

Imobilul in care locuim e construit prin anii '70, cu pereti subtiri astfel încât sa-i poți spiona si reclama la securitate pe cei care ascultat Europa libera pe vremea aceea. Cum nu mi-am permis un apartament intr-o construcție mai modernă, bunul simt îmi spune ca trebuie sa mă adaptez condițiilor de trai...sa nu-mi folosesc boxele sau televizorul la maxim, sa nu fac chefuri etc etc; nu am pricinuit niciodata neplaceri vreunui vecin.

Pe ce cale legală pot sa-i pun in vedere vecinului ca e un troglodit fără pic de respect fata de cei din jur si ca trebuie sa-si completeze cei 7 ani de acasă?

Cel mai recent răspuns: Gili_M , utilizator 07:40, 4 Noiembrie 2012
Bună ziua, faceţi plângere la poliţie ori de câte ori este nevoie. Este dreptul dumneavoastră să trăiţi în linişte, cel puţin la anumite ore ale zilei. Faptul că aveţi milă de ei că au datorii la bloc, etc., vă dezavantajează, căci lor, după cum aţi spus, nu le este milă de d-voastră. O zi bună!
se poate face ceva când zgomotul e insuportabil in afara orelor de liniste?
Legea 61/1991 prevede:
Art. 3. — Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintreurmătoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00—8,00 și13,00—14,00 de către orice persoană prin producerea dezgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect oriinstrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediilepersoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau înoricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat înimediata vecinătate a acestora;
Art. 4. — (1) Contravențiile prevăzute la art. 3 sesancționează după cum urmează:
c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute lapct..........26), ...........

Puteti sesiza la politie deranjarea locatarilor atat prin petitie ( in scris) sau prin sistemul unic de urgenta 112
Gili_M a scris:

se poate face ceva când zgomotul e insuportabil in afara orelor de liniste?


Sunaţi la poliţie de fiecare dată, amenda este mică, dar în urcare.
Aveti posibilitatea in cazul in care fapta se repeta, sa depuneti plangere penala impotriva celui vinovat pentru:
Art. 320 c.p.
Tulburarea folosinţei locuinţei

Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedică normala folosinţă a locuinţei, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.


Alte discuții în legătură

Cum pot sa dovedesc ca vecinul ma deranjeaza cu muzica ziua si noaptea? adrian_george adrian_george Buna ziua, locuiesc la casa si am o problema cu un vecin. Dansul asculta muzica cu boxele in curte, zi sau noapte. Problema dureaza de 1 an si s-a ... (vezi toată discuția)
Ore de liniste petrudaniel petrudaniel Buna ziua! Este adevarat ca nu pot asculta niciodata muzica la sistemul meu de home-audio? Legea mentioneaza ca doar tulburarea prin zgomote se sanctioneaza in ... (vezi toată discuția)
Pot sa ascult muzica tare la mine acasa in timpul zilei? matz matz buna...am si eu o nelamurire...stau la bloc etajul 3 si dedesubt sta o vecina cu un copil de 2 ani..iar eu knd vin de la studii respectiv ora 14:30 sunt ... (vezi toată discuția)