avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ajutooor!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ajutooor!

Buna ziua!acum doi ani (august 2007)am avut o altercatie cu un domn in urma careia l-am lovit cu pumnul!Ieri mi-a venit citatie de la tribunal ca are certificat medico-legal de 16-18 zile,ca-mi cere 7000 ron,despagubiri!(mentionez ca el a declarat ca l-am lovit cu o caramida si are si martori!)Nu am avocat si nici nu imi permit!ce sa fac?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dan Dan , Avocat 07:52, 30 Ianuarie 2009
Va cunosteati cu victima ? De fapt, ce este mai important, victima va cunostea pe dvs. la momentul savarsirii infractiunii?
Poate din vedere pt ca frecventam zona!Toate au pornit de la parcarea bicicletei mele pe locul lui de parcare(el avea automobil),m-a injurat,mi-a dat o palma,am ripostat cu un pumn si m-am retras!la atat se rezuma totul!:(
Incadrarea este de "loviri sau alte violente".Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.Veti beneficia de avocat din oficiu,pentru ca nu va permiteti unul ales.Vorbiti cu aparatorul dvs.
bc02prz a scris:

Buna ziua!acum doi ani (august 2007)am avut o altercatie cu un domn in urma careia l-am lovit cu pumnul!Ieri mi-a venit citatie de la tribunal ca are certificat medico-legal de 16-18 zile,ca-mi cere 7000 ron,despagubiri!(mentionez ca el a declarat ca l-am lovit cu o caramida si are si martori!)Nu am avocat si nici nu imi permit!ce sa fac?va multumesc anticipat!


o sa aveti avocat din oficiu
Vorbiti cu el!!
7000 lei nu va primi… Daca sunteti… major si nu aveti venituri poate obtine bani in instanta, dar nu stiu cum ii va putea “lua” de la dv. Ce sa “execute silit”, de ex? Parintii nu raspund pt faptele dv daca ati implinit varsta de 18 ani. Nici inchisoare nu cred ca veti face…Mai ales daca sunteti o persoana despre care nu se poate spune ca “face probleme”.
Avocatul din oficiu e solutia.
Totusi, daca credeti ca va ajuta, “construiti-va” singur apararea… incercand sa gasiti raspunsuri / argumente la urmatoarele…
In acest interval de timp (august 2007 – azi) ce proceduri au efectuat organele… abilitate?
Ce varsta are domnul; ce varsta aveti dv? Pt ce motiv v-a dat o palma? (desi nu avea dreptul – dar acest aspect imi spune ca sunteti tanar). V-a cerut sa luati bicicleta si ati refuzat? Domnul plateste “chirie” la primarie pt respectivul loc de parcare? Daca nu, nu era “locul” lui, neaparat, decat prin… puterea obisnuintei (ceea ce, evident, nu va indreptatzea sa il articulati dar va dadea dreptul sa plasati acolo bicicleta). In ce parte a corpului i-ati plasat pumnul? O caramida lasa altfel de semne pe fatza, de exemplu, decat ar lasa un pumn... Purtati cu dv o caramida?! (aceasta e o gluma!). Erau in zona caramizi? Puteti gasi martori care sa afirme ca nu erau pe acolo caramizi?

Alte discuții în legătură

Accident cu stationare, acrosare biciclist cu usa masinii vasile48 vasile48 Buna ziua. Am a vut un accident, eram in stationare cu masina, parcata regulamentar si am crapat usa masinii pt a scoate castile de la telefon prinse la ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare sau nu? ovidiu_6751 ovidiu_6751 Buna ziua. Am si eu o mare problema si nu stiu cum o pot rezolva. in seara de 25.05 2011 in timp ce imi duceam niste prieteni acasa cu masina personala, o ... (vezi toată discuția)
Fapta de tentativa de omor adrianbaciu adrianbaciu Deci eu am pus o inrebare recent si din cauza ca eu nu prea mai am dat pe la scoala dintra patra este niste neintelegeri si greseli pe care va rog sa mi le ... (vezi toată discuția)