avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate muta procesul in alt judet?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate muta procesul in alt judet?

Buna seara. Sotul meu a fost atacat si batut grav de doi indivizi, care sunt au rude in politia locala. Sunt favorizati de autoritatile locale. In ce conditii am putea muta procesul in alta localitate, si in ce conditii am putea solicita audierea martorilor si eventual casete video, fara ca politia locala sa fie implicata.
Cel mai recent răspuns: cristina_71 , utilizator 15:59, 5 Noiembrie 2012
Important e ca persoana vatamata sa obtina certificatul medico-legal si sa depuna plangere in 2 luni de la incident.Plangeri impotriva politistilor se pot transmite la petitii@mira.gov.ro
Stramutarea unei cauze penale sau civile se poate cere la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Motivele stramutarii sunt:
a. Cand impartialitatea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor;

b. Cand exista pericolul de tulburare a ordinii publice;

c. Cand una dintre parti are o ruda sau un afin pana la gradul al patrulea inclusiv printre judecatorii, procurorii, asistentii judiciari sau grefierii instantei.
Pentru stramutarea unui proces, la o alta instanta egala in grad cu cea competenta, trebuie sa formulati o cerere la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Va Multumesc .Cine poate solicita de la o institutie publica vizionarea posibilelor inregistrari video?

Cerererile de stramutare se resping in prorportie de 90%.Fara motive temeinice, nu aveti snase privind admiterea unei cereri de stramutare.

Alte discuții în legătură

Cum transfer un dosar penal de la o judecatorie aniela 2 aniela 2 As vrea sa transfer un dosar penal aflat la o judecatorie din judetul salaj la bucuresti cum procedez? motivul legitim e o banuiala de partinire din partea ... (vezi toată discuția)
Stramutarea procesului oltul oltul in ce conditii se poate stramuta un proces penal? (vezi toată discuția)
Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)