As vrea sa stiu ce poate primi ca si garantie o casa de amanet? Seful meu sustine ca se pot primi case. Pai in acest caz, care mai e diferenta fata de un IFN care trebuie musai sa fie SA si sa aiba si un capital social de 200.000 Euro. Casa de amanet stiam ca poate primi in pastrare bijuterii, electronice etc nicidecum case si terenuri. Imi puteti indica si un temei legal, pentru ca OG28/2006 nu face distinctie cu privire la bunurile ce pot fi primite in garantie.
casele de amanet se pot infiinta ca SRL cu capital de min 200 lei fara nici o problema....ca si activitati pot desfasura toate codurile ce deriva din fostul 5248 Comert cu amanuntul al altor produse n.c.a. (cod anterior celui intrat in vigoare in 2008), precizandu-se in actul constitutiv ca se vor realiza numai in masura in care se afla in stransa legatura cu activitatea principala.....Casa de amanet poate fi si un SRL si nu e obligatorie sintagma IFN ......
Temei legal:
Decretul-lege nr.2561/1936 pentru infiintarea Caselor de imprumut pe amanet si Decretul-lege nr. 3621/1937 pentru completarea art.7 din legea Caselor de imprumurt pe amanet, acestea fiind abrogate partial de O.G. nr.28/2006 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale. Totodata, bunurile care pot fi pastrate sunt prevazute in art. 7 din Decretul-lege nr. 3621/1937 astfel cum a fost modificat. In enumerarea limitativa a bunurilor din art. 7 , nu se face vorbire de bunuri imobiliare, astfel incat putem aprecia ca legiuitorul nu a vrut sa introduca bunurile imobile in categoria bunurilor care pot fi primite la amanet si sa se faca confuzie cu institutiile bancare care pot avea o garantie reala imobiliara asupra unui bun imobil.
Casa de amanet
madica
Vreau sa infiintez o casa de amanet si am inteles ca se plateste o taxa la Asociatia Bijutierilor, sau la Patronatul Bijutierilor; daca stie cineva despre ce ... (vezi toată discuția)