avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii dividende

O persoana fizica nu realizeaza venituri, dar are calitatea de asociat intr-un SRL
(din 2006) cu doi asociati. In anul 2007 firma a realizat profit pe care l-a repartizat pe dividende in anul 2008. Dividendele au fost in suma bruta 2.655 lei(net 2.230 lei) pentru asociatul in cauza si au fost incasate in anul 2010. In perioada 2008-2011 firma a realizat profit,care a ramas insa nerepartizat pana in prezent.
Va rog sa ma lamuriti daca pentru perioada 2008 - 2012 persoana in cauza era obligata prin lege sa se asigure la pensii/sanatate . Ce declaratii trebuiau depuse si ce contributii trebuiau achitate ???
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:36, 5 Noiembrie 2012
In acea perioada era o precizare in legea pensiilor prin care asociatii din cadrul srl-ului erau obligati sa se asigure la sistemul public de pensii (daca nu mai aveau un alt contract de munca). Se depunea la casa de pensii o declaratie de asigurat iar venitul pentru care te asigurai ti-l alegeai singur. Plata o faceai lunar la caseria lor. Prin 2011 s-a eiliminat din lege aceasta obligativitate. Deci asta era de platit indiferent daca firma avea sau nu profit.
Pentru contributia la sanatate plateati doar in anii cand firma a repartizat profitul la dividende si dumneavoatra le-ati incasat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente emin3m_ emin3m_ Bună ziua. Am firma S. R. L și lucrez în Belgia ca prestări servicii de sudura. Nu am nici un asociat și plătesc impozit trimestrial 3% din venit. Sunt ... (vezi toată discuția)
Repartizarea profitului marius2009 marius2009 am un srl cu asociat unic. Daca in 2009 cand aproba bilantul anului 2008 distibuie la dividende doar o parte din profitul lui 2008 de ex. 50% si diferenta o ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate pentru dividende oroian-rodica oroian-rodica Unui angajat i se desface contractul de munca cu data de 30.09.2008. In anul 2009 incaseaza dividendele aferente anului 2008. Inrebarea este daca pentru suma ... (vezi toată discuția)