avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare CO

buna ziua,

va rog frumos sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: trebuie sa angajaez un domn care are scoala profesionala cu calificarea de "Instalator Cosntructii", insa are doar 12 clase cu BAC-ul neluat. asadar, nu il pot incadra la functie de instalator, intrucat nu are functiile medii finalizate (are doar foaie matricola, profil real matematica-fizica). este incorect sa il incadrez pe functie de Manipulant marfuri, nu?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 5 Noiembrie 2012
Daca sunteti angajator din domeniul privat nu va obliga niciun text de lege sa incadrati aceasta persoana pe orice post doriti, daca nu are diploma de BAC.
buna ziua,

da, este de domeniul privat. se poate angaja fara BAC?

Multumesc pentru raspuns!
Aveti si varianta "muncitor necalificat in constructii"
O sa fie inadvertente intre fisa postului si ceea ce presteaza efectiv.
In general aveti grija la aspectul "potectia muncii" ...
Multumesc de raspuns. am cautat pe Rubinian prin toate functiile cu nivelul de instruire 1. Muncitorul necalificat in constructii ar fi una dintre functiile pentru care citeam si eu. insa am marea nedumerire: la noi se vor angaja pe viitor tehnicieni/instalatori/electricieni. acestia au scoli profesionale si nu au liceul terminat(o parte din ei), insa au o vasta experienta in domeniu si asa au fost incadrati pana acum. este si incorect sa ii angajez pe alta functie fata de calificarea lor, nu?
@CR_MA

Da, se poate angaja si fara BAC pe functia dorita de dvs.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Incadrare maj maj daca o persoana a absolvit 12 clase fara bacalaureat poate ocupa functia corespunzatoare cor 331305? Din ce am mai citit consider ca da ,dar nu sunt sigur (vezi toată discuția)
Functie fara studii medii mnd mnd Buna dimineata, Daca un angajat are liceul terminat, dar fara examenul de bacalaureat, acesta poate fi trecut in postul de responsabil arhivar? Multumesc! (vezi toată discuția)
Respectarea nivelului de studii pentru incadrare cor gabrielaion gabrielaion Buna ziua, In Codul Ocupatiilor este specificat nivelul de studii pentru fiecare ocupatie. Ce inseamna \"studii medii\"? Scoala profesionala de 3 ani intra ... (vezi toată discuția)