avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... respectarea nivelului de studii pentru incadrare COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

respectarea nivelului de studii pentru incadrare COR

Buna ziua,
In Codul Ocupatiilor este specificat nivelul de studii pentru fiecare ocupatie.
Ce inseamna "studii medii"? Scoala profesionala de 3 ani intra aici?
Cineva mi-a zis ca studii medii = 12 clase.
Adica cei cu scoli profesionale (singurii care au terminat scoala cu o calificare) nu pot fi incadrati aici? De ex. grupa 7126 "Instalatori".
Ce ma fac cand in COR nu mai exista calificarea de pe diploma din 1995?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 27 Octombrie 2017
"Din dispozitiile Legii 1/2011 rezulta ca studiile medii liceale pot fi detinute de persoane absolvente ale invatamantului liceal, studiile fiind finalizate cu diploma de bacalaureat sau cu diploma de absolvire.

Absolvenţii învăţământului liceal primesc diploma de absolvire şi foaia matricolă, parte a portofoliului educaţional, care atestă finalizarea studiilor liceale şi care conferă dreptul de acces, în condiţiile legii, în învăţământul postliceal, precum şi dreptul de susţinere a examenului de bacalaureat."

Sursa: [ link extern ]

Vedeți și
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii medii folie folie Buna ziua. as dori si eu sa va adresez o intrebare cu privire la studii!Am terminat liceul fara diploma de bac, apoi am urmat scoala postliceeala cu diploma . ... (vezi toată discuția)
Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? in afara de foaia matricola ... elenasilvia2 elenasilvia2 Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? In afara de foaia matricola si diploma pe care o primesti la festivitate. Primesti Diploma de absolvire a liceului sau ... (vezi toată discuția)
Controlor calitate in industria textila cor 754301 irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa aflu ce calificare trebuie sa aiba o persoana pentru a fi angajata controlor calitate in industria textila. Am gasit in COR ... (vezi toată discuția)