avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? In afara de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? In afara de foaia matricola ...

Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? In afara de foaia matricola si diploma pe care o primesti la festivitate. Primesti Diploma de absolvire a liceului sau Certificat de absolvire a liceului ? Care e diferenta dintre cele 2 ? Certificatul e Diploma ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 27 Iulie 2021
Potrivit Legii 1/2011 a educatiei nationale, :
- Absolvenții învățământului liceal primesc diploma de absolvire și foaia matricolă, parte a portofoliului educațional, care atestă finalizarea studiilor liceale și care conferă dreptul de acces, în condițiile legii, în învățământul postliceal, precum și dreptul de susținere a examenului de bacalaureat.

- Absolvenții învățământului liceal care susțin și promovează examenul național de bacalaureat dobândesc și diplomă de bacalaureat, care le dă dreptul de acces în învățământul superior, în condițiile legii.

- Absolvenții învățământului liceal care susțin și promovează examenul de certificare a calificării primesc certificat de calificare corespunzător nivelului stabilit prin Cadrul național al calificărilor și suplimentul descriptiv al certificatului în format Europass.

- Eliberarea certificatului de calificare nu este condiționată de promovarea examenului de bacalaureat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diplomă 12 clase ContSters442557 ContSters442557 Va salut , am terminat 12 clase acum cațiva anii (nu am luat bacul) insa recent am realizat ca eu nu am diploma de 12 clase am primit o foaie a 4 pe care ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare diploma fica mea a absolvit liceul fara bac iar ... Antik Antik Refuz eliberare diploma Fica mea a absolvit liceul fara bac iar secretara scolii spune ca nu se eliberează diploma ci doar foaie matricol.. Liceul este ... (vezi toată discuția)
Controlor calitate in industria textila cor 754301 irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa aflu ce calificare trebuie sa aiba o persoana pentru a fi angajata controlor calitate in industria textila. Am gasit in COR ... (vezi toată discuția)