avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diplomă 12 clase
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diplomă 12 clase

Va salut , am terminat 12 clase acum cațiva anii (nu am luat bacul) insa recent am realizat ca eu nu am diploma de 12 clase am primit o foaie a 4 pe care scrie adeverința a stuiilor cum ca am invațat 4 ani la liceul respectiv.
Am dreptul sa cer o diploma la liceul respectiv ? Sau defapt aceasta adeverinta a studiilor e diploma ? Eu nu inteleg poate ma lămureste cineva
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 1 Decembrie 2017
Potrivit Legii 1/2011 a educatiei nationale, absolventii invatamantului liceal primesc diploma de absolvire si foaia matricola, parte a portofoliului educational, care atesta finalizarea studiilor liceale si care confera dreptul de acces, in conditiile legii, in invatamantul postliceal, precum si dreptul de sustinere a examenului de bacalaureat.

Asadar, va adresați în scris unității de invatacant unde ați absolvit cele 12 clase pentru a elibera diploma de absolvire si foaia matricola, parte a portofoliului educational.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare diploma fica mea a absolvit liceul fara bac iar ... Antik Antik Refuz eliberare diploma Fica mea a absolvit liceul fara bac iar secretara scolii spune ca nu se eliberează diploma ci doar foaie matricol.. Liceul este ... (vezi toată discuția)
Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? in afara de foaia matricola ... elenasilvia2 elenasilvia2 Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? In afara de foaia matricola si diploma pe care o primesti la festivitate. Primesti Diploma de absolvire a liceului sau ... (vezi toată discuția)
Diploma de liceu Habet Habet Buna ziua va rog frumos sa ma indrumati si pe mine de unde as putea sa imi ridic diploma de liceu avand in vedere ca studiile le am terminat in 2016 si nu mi ... (vezi toată discuția)