avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Controlor calitate in industria textila COR 754301
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Controlor calitate in industria textila COR 754301

Buna ziua,

M-ar interesa sa aflu ce calificare trebuie sa aiba o persoana pentru a fi angajata controlor calitate in industria textila.
Am gasit in COR codul 754301 - controlor calitate (exclusiv mancaruri si bauturi), dar acest cod este in categoria muncitori calificati. Deci din cate inteleg eu, pentru a angaja o persoana cu acest cod COR, in industria textila, persoana ar trebui sa aiba o calificare, nu este suficient liceul, de aceea am nevoie de informatii referitoare la calificarile de controlor calitate industria textila.

Am gasit HG 918/2013 in care este mentionat ca bacalaureatul se considera nivelul 4 de studii, iar in COR la 754301 se cere nivelul 2 de studii. Sa inteleg ca daca ai bacalaureatul nu mai ai nevoie de alta calificare pentru a te angaja ca si controlor calitate 754301 in industria textila?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 18 Octombrie 2016
Pentru controlor calitate (cod COR 754301) sunt necesare studii medii.

"Din dispozitiile Legii 1/2011 rezulta ca studiile medii liceale pot fi detinute de persoane absolvente ale invatamantului liceal, studiile fiind finalizate cu diploma de bacalaureat sau cu diploma de absolvire.

Absolvenţii învăţământului liceal primesc diploma de absolvire şi foaia matricolă, parte a portofoliului educaţional, care atestă finalizarea studiilor liceale şi care conferă dreptul de acces, în condiţiile legii, în învăţământul postliceal, precum şi dreptul de susţinere a examenului de bacalaureat."

Sursa: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectarea nivelului de studii pentru incadrare cor gabrielaion gabrielaion Buna ziua, In Codul Ocupatiilor este specificat nivelul de studii pentru fiecare ocupatie. Ce inseamna \"studii medii\"? Scoala profesionala de 3 ani intra ... (vezi toată discuția)
Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? in afara de foaia matricola ... elenasilvia2 elenasilvia2 Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? In afara de foaia matricola si diploma pe care o primesti la festivitate. Primesti Diploma de absolvire a liceului sau ... (vezi toată discuția)
Studii medii Chrisblinky2024 Chrisblinky2024 Studii medii Buna ziua, Se pot considera studii medii chiar daca nu exista o diploma de bacalaureat? Multumesc. (vezi toată discuția)