avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA penalitati de intarziere pentru TVA de pe factura
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

penalitati de intarziere pentru TVA de pe factura

buna ziua.
va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema:
am o factura purtatoare de TVA, neachitata la scadenta, iar conform clauzelor contractuale (exista si un contract), pentru neachitarea la scadenta datorez penalitati de 1 % pe fiecare zi de intarziere.
creditorul cere obligarea mea la plata penalitatilor in cuantumul precizat (1 % pe zi) atat pentru debitul principal (onorariu), cat si pentru TVA.
este leagl ca pentru TVA sa pretinda un cuantum mai mare al penalitatilor decat cel stabilit de Codul Fiscal? nu e asta imbogatire fara justa cauza, dat fiind faptul ca la incasare, nu va plati la finante aceste penalitati de 1 % pentru TVA?
multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:13, 6 Noiembrie 2012
daca ati semnat un contract in acest sens, este perfect legal.
nu are nicio legatura dobanda fiscala cu clauza acceptata si semnata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere, temei legal? otilia13 otilia13 Buna seara. Societatea noastra administreaza terenuri pe care le da in folosinta persoanelor juridice incheindu-se cu acestea conventii. In conventie este ... (vezi toată discuția)
Penalitati mirceapreda76 mirceapreda76 Este adevarat ca nu pot pretinde de la un debitor [datorie contabila + penalitati de intarziere ] in acealsi timp cu [penalitati de reziliere] cf contract? ... (vezi toată discuția)
Penalizari neplata tva cristina_71 cristina_71 Buna ziua. intrebarea mea este ce se plateste pentru tva restanta din 2011.In urma unor regularizari rezulta un debit la TVA datorat din august 2011.Ma puteti ... (vezi toată discuția)