Buna seara tuturor , as vrea mai multe detalii in cazul amicului meu foarte bun , el a fost prin conducand o motocicleta pe un drum public , acesta nu detine permis si se afla si in supendare , in trecut avusese un incident rutier tot cu motocicleta , fara a detine permis ,incheinduse cu sentinta de 4 ani cu suspendare ! As vrea sa stiu el va primi sentinta pe data de 13 noiembrie anul curent , insa procuroarea , judecatoarea si avocata i-au spus ca pe data de 14 noiembrie acelasi an , v-a putea vizializa pe portalul Judecatoriei Brasov , ce sendinta i s-a dat si ca in termen de 10 zile se va poate face recusc , sunt "cunostinte" care se bat cu pumnii in piept si fiul meu a patit la fel : " Fa-ti bagajul , ca vin mascatii peste tine" . Mentinonez ca el este foarte speriat si as vrea daca se poate sa primesc mai multe detalii si informatii . Acesta a cooperat cu politia si s-a deplasat la toate termenele de judecata si isi recunoaste faptele
Pentru a beneficia de suspendarea conditionata a executarii pedepsei, inculpatul trebuia sa primeasca o pedepsa cu inchisoarea de cel mult 3 ani (privitor la prima fapta).
Pentru a sti daca inculpatul a depasit termenul de incercare ar trebui sa ne spuneti care este pedeapsa primita pentru prima fapta, ce varsta avea inculpatul si la ce data a primit hotararea definitiva prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Daca inculpatul a savarsit in termenul de incercare al suspendarii o alta infractiune, instanta va dispune revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
Atentie: Revocarea nu poate fi dispusa decat dupa ce se pronunta o hotarare de condamnare definitiva pentru a doua fapta.
Daca va fi condamnat acum pt aceasta fapta , se va revoca si suspendarea, astfel ca va executa pedeapsa la care va fi condamnat la care se adauga cei doi ani suspendati prima data.
Daca infractiunea noua este savarsita in termenul de incercare, nu va putea beneficia de suspendarea executarii pedepsei, ci, asa cum s-a aratat mai sus, suspendarea va fi revocata, urmand ca amicul sa execute ambele pedepse cu privare de libertate.
Din relatarea expusa este foarte probabil sa ajunga la inchisoare si sa execute cele 2 pedepse adunate.
Fara a se cunoaste toate detaliile cazului aceasta este concluzia care se desprinde si pare sa fie corecta daca nu exista alte precizari rezultate din acte.