avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Fluturas salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Fluturas salariu

Buna ziua am si eu o nelamurire. Cum e posibil ca sa fluctueze venitul pe acelasi salariu de cateva luni,si adica ca sa fiu mai explicit la un spor de noapte mai mare venitul pt. sporul de noapte este mai mic . La un numar de ore lucrate spre exemplu luna trecuta 160 ore lucrate venit 1321 ron iar luna aceasta 176 ore 1264 ron. Alt exemplu spor de weekend 24 ore 50 ron luna trecuta iar luna aceasta 49 ore 88 ron. Astept un raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: Simion Eugenia , Contabil 07:57, 22 Noiembrie 2012
Venitul pentru sporul de noapte se calculeaza pe baza salariului tarifar orar. In luna in care numarul de ore lucratoare este mai mare, atunci venitul pt sporul de noapte va fi mai mic, deoarece si tarifarul orar va fi mai mic. In luna in care numarul de ore lucratoare este mai mic, venitul va fi mai mare.

Luam un exemplu cu cifre pentru a fi inteleasa.
Aveti un salar de incadrare de 1000lei.
Luna septembrie a avut 160ore lucratoare. Salariul tarifar pt sept va fi de 6.25 lei. Presupunem ca ati avut in sept. 40ore de noapte, iar sporul de noapte e de 25%.
Calculul e astfel: 6.25 lei x 40 ore x 25% = 63 lei
Luna octombrie a avut 184ore lucratoare. Salariul tarifar pt oct = 5.435 lei.
Presupunem ca ati avut in oct tot 40ore de noapte.
Calculul e astfel: 5.435 lei x 40ore x 25%=54lei
Acelasi lucru se aplica si pentru sporul de weekend.
Va multumesc foarte frumos m-ati lamurit.deci ce sa inteleg ar fi ca cu cat ai mai multe ore lucrate cu atat primesti mai putin.Oare asa se calculeza si in afara Romaniei "se schimba planul tarifar in fuctie de ore".Ar trebuii sa se standardizeze sporurile si nu sa fie variabile in funtie de orele lucrate. muncesti mai mult primesti mai mult dar uitasem ca traiesc in Romania tara tuturor posibilitatiilor. o zi buna va doresc si va multumesc pt. raspuns
Da asa este, se ia in considerare ca Salariul Tarifar se plateste pe luna si nu pe ora. Cu alte cuvinte salariul se raporteaza la luna.
exact acelasi lucru am intrebat si eu si am ajuns la concluzia ca daca lucrezi doar 20 de zile pe luna tariful tau orar ramane constant. asa ca o invoire doua pe luna nu strica.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
lorentzo, utilizator
Eu zic ca strica, pentru ca salarul orar ramane acelasi pe luna respectiva si bani primiti pe cat lucrati.

Alte discuții în legătură

Salariu de baza ioanarrr ioanarrr Buna seara, Pe fluturasul de salariu am trecut 1279 RON (salariu net pe care il voi lua maine), insa salariul meu de baza este 1300 RON. Este posibil sa ai ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Sunt nelamurita in ceea ce priveste calculul orelor de noapte ; am auzit ca dupa ultimele modificari n-ar mai fi acelasi mod ce calcul, ci se ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie ce inseamna urmatorul alineat din codul muncii: [b]\"fie de un spor la salariu de minimum 15% din salariul de ... (vezi toată discuția)