avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada CCC se calculeaza ca vechime la somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada CCC se calculeaza ca vechime la somaj?

Buna ziua,
Perioada concediului crestere copil se calculeaza ca vechime la calculul perioadei la somaj?Daca da,eu am intrat in CCC in februarie 2010 si am stat acasa 3 ani,pana in noiembrie 2012,am intrat in CCC cand nu era in vigoare aceasta lege,mi se aplica pentru perioada in care am mai stat in CCC dupa ce s-a dat legea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:06, 7 Noiembrie 2012
1. Perioada de CCC nu este vechime in munca si nici stagiu de cotizare la somaj.

2. Perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la somaj si se ia in calcul numai la stabilirea indemnizatiei pentru somaj.

3. Dupa terminarea CCC beneficiati de indemnizatie de somaj daca inainte de a intra in CCC ati avut 12 luni stagiu de cotizare la somaj si aceste 12 luni se trec in adeverinta pentru somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul somaj dupa concediu crestere copil nicoletagrosariu nicoletagrosariu Buna ziua. sunt angajata din sept 2007, pe per nedeterminata, full-time. din noiembrie 2009 am intrat in conceiud prenatal , ulterior in ccc pana in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie somaj EuPiti EuPiti Buna ziua, Beneficiez de concediu crestere copil de 2 ani dar intre timp postul pe care-l ocupam la serviciu s-a desfiintat. Peste cateva zile trebuie sa-mi ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj dupa terminarea ccc simonaroxana80 simonaroxana80 Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj dupa incetarea concediului de crestere copil pana la 1 an. Mentionez ca m-am aflat in concediu ... (vezi toată discuția)