avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MINORII DUPA DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MINORII DUPA DIVORT

Buna ziua, ma infrunt cu divere probleme dupa finalizarea divortului. Desi numai locuim impreuna de 2 ani, divortati legal de un an, tatal fetitele actual nu plateste pensie alimentara, ma persecuta moral, ma urmareste pe strada, vine la usa locuintei unde momentan stau cu fetitele, profereaza invective la adresa mea chiar si in fata minorelor.In momentul cand acesta le are in programul de vizita, profita de inocenta copiilor,atat el cat si parintii lui, aducand la cunostinta fetitelor informatii eronate despre mama lor si mai rau informatii pe care un copil de 6 ani respectiv 4 ani nici nu ar trebui sa le auda discutand. Acest domn, ma persecuta zilnic cu nenumarate apeluri telefonice cu numar ascuns si cu numere de telefoane straine, vorbind vulgar. pentru ca nu respecta programul de vizita si se folosea de fetite sa aibe informatii exacte despre tot ceea ce fac, pentru neplata pensiei alimentare, refuz sa ii permit sa vada fetitele. Doresc un sfat pentru a sti cum pot gestiona aceasta situatie fara a avea fetitele de suferit.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:02, 7 Noiembrie 2012
1)Plangere penala conform art.305 c.p.
ART. 305
Abandonul de familie
#M11
Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
#B
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Dacă părţile nu s-au împăcat, dar în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, pronunţă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 81.
Revocarea suspendării condiţionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul săvârşeşte din nou infracţiunea de abandon de familie.
#M24

2)Solicitati judecatoriei de pe raza teritoriala unde aveti domiciliul sa emita un ordin de protectie.
CAPITOLUL IV Ordinul de protecţie- Legea 217/2003
ART. 23
(1) Persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre următoarele măsuri - obligaţii sau interdicţii:
a) evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
b) reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor, în locuinţa familiei;
c) limitarea dreptului de folosinţă al agresorului numai asupra unei părţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajată încât agresorul să nu vină în contact cu victima;
d) obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de copiii acesteia sau faţă de alte rude ale acesteia ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
e) interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează ori le vizitează periodic;
f) interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima;
g) obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute;
h) încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedinţei acestora.
(2) Prin aceeaşi hotărâre, instanţa poate dispune şi suportarea de către agresor a chiriei şi/sau a întreţinerii pentru locuinţa temporară unde victima, copiii minori sau alţi membri de familie locuiesc ori urmează să locuiască din cauza imposibilităţii de a rămâne în locuinţa familială.
(3) Pe lângă oricare dintre măsurile dispuse potrivit alin. (1), instanţa poate dispune şi obligarea agresorului de a urma consiliere psihologică, psihoterapie sau poate recomanda luarea unor măsuri de control, efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicării.
1.Fiindca refuzati sa vada fetitele in programul de vizita, ii dati apa la moara sa va hartuiasca si penal, pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti. Neplata pensiei alimentare nu are legatura cu dreptul sau de vizita.
2. Ca sa evitati hartuiala telefonica, schimbati numarul de telefon sau nu raspundeti la numerele necunoscute.
3. Pentru plata pensiei alimentare, depuneti plangere la Politie , pentru "abandon familial"
4. Pentru a-l intimida , montati o camera video prin care sa se poata vizualiza spatiul din fata locuintei. Stiind ca este inregistrat, nu va mai indrazni sa va deranjeze. Daca continua, inregistrarile pot fi dovada pentru violenta, amenintare si poate fi pedepsit.
Oricum, fetitele nu vor fi protejate, fiindca nu puteti opri familia tatalui sa va denigreze, iar "relatia cu parintele nerezident" este considerata benefica de legiutorii romani si europeni.
Daca in schimb nu respectati programul de vizita, va puteti trezi cu executorul judecatoresc si cu Politia la usa, care iar, provoaca traumatism minorelor, este drept, de alta natura, dar tot traumatism se cheama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie Anonimttt Anonimttt Se poate obtine un ordin de restrictie sau alta pedeapsa pentru o persoana care ma santajeaza, hartuieste si ameninta cu distrugere sociala si psihica, ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie crisieus crisieus de mai bine de 2 ani sunt intr-o stare de alerta in familie, in conditiile in care ne certam, eu ridic tonul mai tare, iar sotul (cu ajutor cu multe grade), nu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine o interdictie de apropiere? alx64 alx64 buna seara, va supun atentiei o speta a cuiva apropiat si rugamintea de a oferi un sfat competent: parintii divortati,copilul este incredintat ... (vezi toată discuția)