Buna ziua,
deranjez si eu cu o intrebare, sau mai bine zis cu un sfat...
am avut nevoie de niste cherestea ( conditionata fiind de lipsa timpului, am facut o greseala ). am gasit o societate, din piatra neamt, cu care am luat legatura telefonic si prin mail, mi-a trimis o factura proforma, si un draft de contract, am achitat avansul propus pentru a incepe achizitia imediat, dupa care din diverse motive, comanda in sine a cazut, sau a fost anulata .
avind in vedere acest lucru, normal ar fi trebuit sa imi returneze plata avansului, din care a returant la o saptamina jumatate, iar de atunci tergiverseaza...
desi penibil - trebuie sa mentionez ca acel Contract a ramas nesemnat...:">
juridic dana
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru inceput asigurati-va ca toate demersurile pentru recuperarea banilor le-ati facut in scris (exista notificare comunicata si primita de vanzator).
Adresati o invitatie la conciliere pentru rezolvarea diferendului aparut iar in cazul in care nu reusiti recuperarea integrala a sumei de bani achitata in baza facturii proforma, va puteti adresa instantei de judecata
Multumesc frumos pentru raspuns. Da, am facut toate demersurile necesare amiabile de recuperare a acestei sume, insa cind am spus ca "tergiverseaza" m-am referit la faptul ca intotdeauna imi spune"da, am sa platesc, fara probleme", insa in fapt nu se intimpla asa!
L acest aspect ma refer !
Da, am specificat corect, "draft de contract" care nu a fost semnat de catre noi.
Plata aceasta de avans a fost facuta in ideea ca el sa inceapa acea achizitie de cherestea pe care ar fi trbuit sa mi-o livreze mie.
Plata a fost facuta ( avans) insa nu a fost livrata nici o marfa !
Comanda fiind anulata, el trebuia sa returneze aceasta suma.