avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incasare avans fara livrare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incasare avans fara livrare

Buna ziua,
deranjez si eu cu o intrebare, sau mai bine zis cu un sfat...

am avut nevoie de niste cherestea ( conditionata fiind de lipsa timpului, am facut o greseala ). am gasit o societate, din piatra neamt, cu care am luat legatura telefonic si prin mail, mi-a trimis o factura proforma, si un draft de contract, am achitat avansul propus pentru a incepe achizitia imediat, dupa care din diverse motive, comanda in sine a cazut, sau a fost anulata .
avind in vedere acest lucru, normal ar fi trebuit sa imi returneze plata avansului, din care a returant la o saptamina jumatate, iar de atunci tergiverseaza...
desi penibil - trebuie sa mentionez ca acel Contract a ramas nesemnat...:">

imi puteti spune in acest caz ce pot face ?

multumesc foarte mult,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru inceput asigurati-va ca toate demersurile pentru recuperarea banilor le-ati facut in scris (exista notificare comunicata si primita de vanzator).
Adresati o invitatie la conciliere pentru rezolvarea diferendului aparut iar in cazul in care nu reusiti recuperarea integrala a sumei de bani achitata in baza facturii proforma, va puteti adresa instantei de judecata
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos pentru raspuns. Da, am facut toate demersurile necesare amiabile de recuperare a acestei sume, insa cind am spus ca "tergiverseaza" m-am referit la faptul ca intotdeauna imi spune"da, am sa platesc, fara probleme", insa in fapt nu se intimpla asa!
L acest aspect ma refer !

Da, am specificat corect, "draft de contract" care nu a fost semnat de catre noi.
Plata aceasta de avans a fost facuta in ideea ca el sa inceapa acea achizitie de cherestea pe care ar fi trbuit sa mi-o livreze mie.
Plata a fost facuta ( avans) insa nu a fost livrata nici o marfa !
Comanda fiind anulata, el trebuia sa returneze aceasta suma.

Multumesc,
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti incerca sa faceti o plangere la politie.

In cazul in care va tot amana aveti dreptul de a deschide proces civil.
Incercati sa faceti o notificare prin avocat mai inainte de proces.
Multumesc frumos !
Probabil ca asa am sa fac ...

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara? Lulica Lulica Buna ziua Problema mea: in luna Mai am facut o comanda on-line la o firma din Tara Romaneasca pentru livrarea unor bulbi de flori. Livrarea urma sa aiba loc ... (vezi toată discuția)
Optiunile unui srl in situatia nelivrarii unor produse de catre furnizori Brown Wizard Brown Wizard Buna ziua, as dori sa stiu ce este de facut ca persoana juridica in situatia in care un furnizor nu poate livra niste produse platite in avans, iar stornarea ... (vezi toată discuția)
Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)