avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... garantie dupa reparatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

garantie dupa reparatie

Am returnat la magazin pentru reparatie un radiator cu halogen la care s-a ars un element. Am predat produsul pe data de 6 (sambata), iar garantia de 24 de luni expira pe data de 8 (zi de luni). Deci reparatia a gost gratuita. A durat vreo 3 saptamani pana a fost gata. Mi s-a spus apoi ca nu se mai da din nou garantie. Asa este?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:16, 30 Noiembrie 2012
Este adevarat, si-au respectat obligatiile prevazute de Legea privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora (449/2003 republicata in 2008).
Am inteles. Multumesc. Acum am gasit si eu informatia ca doar numai daca se inlocuieste produsul, curge un nou termen de garantie de 24 luni.
Dar ce mai pot face acum, caci, dupa ce l-am pus in functiune azi, vad ca este carcasa zgariata si crapata in doua locuri. E clar ca au lucrat in batjocura! Deci eu l-am predat la magazin pe 6 octombrie si m-au anuntat telefonic ca e gata pe la inceputul lui noiembrie (nu stiu precis data, cred ca in jur de 4 noi.) si nu am nicio data pe documente. Vad pe ambalaj un awb de predare la service cu data de 17 octombrie! Radiatorul functioneaza. Deci cu ce data se prelungeste garantia si cate zile, asta in caz ca se defecteaza din nou.
nu ati ridicat produsul dupa reparare din service?
nu v-a fost facuta proba de functionare?
nu ati observat la ridicare carcasa zgariata si crapata?
la predarea in vederea repararii trebuie consemnate in procesul verbal de primire daca produsul are urme sau crapataturi, etc.
ati semnat vreun document pentru primire dupa reparare?
Am ridicat produsul din magazinul de unde a fost cumparat, service-ul este in alt oras.
Nu s-a facut proba, deci nu am observat zgarieturile si crapaturile.
Am semnat de primire.

Alte discuții în legătură

Problema garantie la un acvariu andreeadodea andreeadodea Buna ziua! Va scriu deoarece ma aflu intr-o situatie deja neplacuta in legatura cu un produs defect in perioada garantiei... Si anume: In martie 2012 am ... (vezi toată discuția)
Telefon in garantie - schimbat piesa defecta cu piesa veche xciprian xciprian Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am predat in magazinul unui operator de telefonie mobila telefonul meu defect, dar in garantie, spre a fi trimis in ... (vezi toată discuția)
Refuz de acordare a garantiei, agravarea defectului si facturare in neregula Vially Vially Am achizitionat in data de 23.02.2005 un laptop Fujitsu-Siemens model Amilo 1425 de la firma Dante international srl. Dupa aproximativ o luna de la ... (vezi toată discuția)