avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... loc de parcare propriu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

loc de parcare propriu

Buna ziua,
as vrea sa ma ajutati cu urmatoarea problema, poveste mai lunga:
Am cumparat un ap intr-un bloc acum 13 luni, bloc care imparte o curte cu inca un alt bloc, cele 2 blocuri au adrese diferite , nr 63 si 65, dar au curte comuna. In contract scrie "cu partile indivize comune in cota de 9, 16/100-a parte, inscrise in cf colectiva a dreptului de superficie..." iar curtea este ocupata de masini, printre care am inceput si eu sa-mi parchez masina de mai bine de 6 luni, intr-un loc anume, in spatele blocului - in curte. Specific ca in spatele blocului, incepand de la gard, mai sunt parcate inca 3 masini ale vecinilor din blocul meu. In restul curtii, si anume cam vreo 8 locuri, in general sunt ocupate de masini ale locatarilor din celalalt bloc. Cu ocazia surprizei de a gasi pe cineva parcat in locul unde in general parchez eu, am solicitat administratorului blocului meu (care e si adm al celuilalt bloc) o sedinta cu locatarii ambelor blocuri, pt a discuta despre locurile de parcare. De la noi din bloc s-au prezentat majoritatea, de la celalaltc cam 20-30%. Si ca urmare a sedintei, nu s-a stabilit nimic, deci s-a comunicat ca fiecare parcheaza dupa cum gaseste loc. Acest eveniment a avut loc in noiembrie 2008. Doar in aceasta luna deja e a 3-a oara cand gasesc un anume autovehicul , al carui proprietar locuieste in celalalt bloc (nu stiu daca e proprietar sau nu), in locul unde imi parchez eu masina. Prima data i-am lasat un biletel in care il rog sa nu mai parcheze aici, ci langa blocul in care locuieste. Intrebarea este: cum se poate obtine o strategie sau un regulament prin care fiecare sa aiba propriul sau loc de parcare? Pe mine ma deranjeaza faptul ca daca m-am stabilit intr-un loc, vine altul si "ma da afara". nu ar conta daca ar fi alt loc, vreau doar sa stiu ca asta e al meu si e batut in cuie. Ce este de facut? Sa delimitam proprietatile? asa fiecare stie care e spatiul comun al blocului in care locuieste
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 05:03, 2 Februarie 2009
Nu stiu cat e probabil sa rezolvati cum a "rezolvat” un locatar dintr-un bloc...
Acesta – care avea mereu surpriza de a gasi locul ocupat cand venea noaptea de la lucru – a facut cerere la Primarie sa i se ofere, cu chirie, locul respectiv.. Si l-a obtinut. Acum e delimitat cu vopsea si scrie mare, pe asfalt: "abonament”. Nimeni nu mai ocupa acel loc... Recunosc, nu stiu ce regim juridic are terenul respectiv... dar se poate intelege ca e al primariei – pt ca cei de la primarie repara asfaltul cand se deterioreaza.
Buna
eu inteleg ce ziceti, dar la mine nu este cazul sa cer ajutorul primariei, pt ca aici este curte, deci este proprietate privata a celor doua blocuri.:). Terenurile publice apartin de primarie, deci tot ce se afla in afara proprietatilor.
Totusi, este indicat sa mergeti la Primarie - Consiliul Local, sa vedeti cum stau lucrurile. Sa aveti actul de proprietate cu schita zonei pentru ca vorba utilizatorului "trope_doi" , nici eu nu stiu ce regim juridic are curtea dvs. La prima vedere este o curte, acolo, dar de fapt terenul apartine CL... De obicei in actul de proprietate este specificat ce cota-indiviza de proprietate comuna din terenul aferent constructiei blocului va apartine (9,16/100), restul este al altcuiva.
Deci, opinia mea este sa mergeti la Primarie -CL, la noi in Iasi avem DAPPP care are si un birou care se ocupa de locurile de parcare. Nu vreau sa dezvolt subiectul prea tare, pentru ca metodologia de la Iasi ar putea fi diferita de cea de la dvs., insa vreau sa va spun ca la noi, chiar daca ai inchiriat un loc de parcare, nimeni nu garanteaza ca acel loc nu va fi ocupat de un tupeist. Nu va descurajati, oamenii din zona dvs. s-ar putea sa fie niste persoane civilizate si sa nu aveti asemenea probleme.
lotus25,
Despre "curtea blocului” v-am scris! In spatele blocului despre care am scris e zona verde, e loc de joaca... si de parcare. E "terenul care apartine blocului”, proprietarilor (= riveranilor)... dar nu e proprietate privata! Vreti sa-mi spuneti ca dv puteti iesi din indiviziune si, astfel, sa construiti o ghereta pe cota-parte de teren care va apratine si apoi sa vindeti aceasta ghereta (cu tot cu dreptul de superficie)? Categoric, nu!
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii buna ziua locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ... Petru Cristofor Petru Cristofor Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, ... (vezi toată discuția)
Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)
Locuri de parcare DragosMir DragosMir Buna ziua, Locuiesc la etajul 2 intr-un bloc nou construit, terenul din jurul blocului este comun (proprietatea blocului), vecinul de la parter are 2 ... (vezi toată discuția)