avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite pe persoana fizica ...decedat...cine plateste?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite pe persoana fizica ...decedat...cine plateste?

Persoana fizica in speta mama mea a decedat acum citeva zile ... am descoperit cu stupoare dupa citeva zile ca avea ceva datorii catre banci [editat] .

Vreau sa va intreb ... ma pot sili bancile pe mine intr-un fel sau altul sa platesc aceste credite ale ei ?

Mentionez ca mama mea pur si simplu nu a lasat nimic ca mostenire ...sau mai bine zis nu avea nimic ...nici casa , masina sau altceva bun pe numele ei .

va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 8 Noiembrie 2012
In primul rand, vreau sa va spun sincere condoleante.
In al doilea rand, in cazul in care creditele au fost insotite de asigurare, ele vor fi acoperite prin politele aferente, doar ca pentru asta, ar trebui sa va prezentati la banci pentru a ii instiinta de decesul mamei, cu o copie legalizata a certificatului de deces
Prin mostenire, se dobandesc atat drepturi cat si obligatii.
Legal,mostenitorii defunctului prin acceptarea masei succesorale,consimt sa preia atat activul cat si pasivul lasat de defunct.

Nu veti plati creditele mamei, nu aveti obligatia sa va prezentati niciunde.

Chiar daca respectivii creditori dovedesc ca ati acceptat tacit mostenirea, veti plati datorii doar in limita a ce mosteniti.. adica nimic
Efectele acceptarii Art. 1.114
(2) Mostenitorii legali si legatarii universali sau cu titlu universal raspund pentru datoriile si sarcinile mostenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proportional cu cota fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - obligatia de achitare a creditului de catre sora decedatei Alexandrarares Alexandrarares Buna ziua. O doamna a decedat anul trecut.Nu a fost casatorita,nu a avut copii.Nu a detinut absolut nimic pe numele ei.A avut in schimb doua credite la ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat -debitor decedat npr82 npr82 Buna ziua. Tatal meu a contactat in 2008 un credit de nevoi personale in CHF de la piraeus fara asigurare de viata.. In 2009 a decedat si creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)