va rog ajutati-ma cu o mare problema ,sunt in proces de partaj si atat la fond cat si la recurs hotararea a ramas aceeasi desi am avut documente justificative si mi-au cerut sa fac expertiza extrajudiciara in vederea rezolvarii cererii de refacere a expertizei la unul din imobile,mentionez ca nu au tinut cont de nici un motiv dovedit faptul ca la momentul divortului avea o relatie de 7 ani si un copil recunoscut si intretinut cu aceasta femeie de 2 ani.Sunt intr-o situatie de neconceput pot ajunge la executare silita si sa raman fara nimic in timp ce el poate primi ambele locuinte fiind-ca eu mai am de platit la banca pana in 2015 si lui ar trebui sa-i dau in jur de 60.000ron lucru imposibil,pentru ca sun un bugetar care castiga 800 ron pe luna.am fost casatoriti 20 ani si am muncit la doua locuinte una cumparata si alta construita si acum fostul sot controlor pe tren ma hartueste cu ajutorul avocatei dansului si ma amenintat continuu ca imi ia tot pentru amanta sa si copilul lor.
Ce si cum ati avut de partajat si ce s-a hotarat ?
Intr-adevar relatia lui cu alta femeie si ce copii mai are dansul de intretinut, nu fac obiectul si nu influenteaza partajul.
Am revenit cu mai multe amanunte sa fi fost cursiva;
Va rog frumos ajutati un om disperat,am divortat in 2009 si am deschis un proces de partaj
iar in acest moment a inceput calvarul ,s-a facut evaluarea si expertizarea la bunuri ,cele doua locuinte si o masina.
Prima locuinta a fost evaluata la valoarea de 180.000.ron –valoare exagerata, valoarea ei fiind maxim 100.000 ron datorita faptului ca este facuta in regie proprie si din 2 imprumuturi bancare,din care 1 este achitat iar al 2 lea mai am de platit pana in 2015,mentionez ca din 2009 platesc singura creditul lunar in valoare de 780 ron.
A doua lucuinta are valoarea de 60.000 ron.
Masina logan a fost evaluata la 12.000 ron.
Bunurile au valoare de 13.000 ron.
Mentionez ca masina a fost folosita exclusiv de sotul meu care facea naveta la serviciu eu neavand carnet.
Locuinta construita am ridicat-o impreuna cu familia mea Tata si fratii mei plus cumnatul meu lucru pe care nu l-a mai recunoscut dupa divort.
In aceasta perioada a furat lucruri din casa pe care nu le-a mai recunoscut ulterior desi am depus acte de cumparare .
Am fost amenintata ca ma omoara si da foc la casa .
Deasemeni expertul judiciar care ne-a experizat locuintele este cumatrul doamnei avocat si mi-a supraevaluat casa construita in perioada 2003-2008.,deoarece la o expertiza extrajudiciara ceruta de instanta de apel valoarea casei a iesit de 80.000 ron aceasta fiin facuta de un expert judiciar si de care nu s-a mai tinut cont pentru acordarea dreptului de a face o noua expertiza judiciara.
De 2 ani sunt haituita efectiv de fostul sot si reclamata la DNA ca am facut falsuri de tot felul lucru nedovedit.
Ca un om de buna credinta am poenit cerand sa impartim totul 50% si 50% din toate acestea pe parcurs el a renuntat a lucruri si a inceput sa ceara bani.,
Alta problema e faptul ca pamantul pe care e construita locuinta noua este proprietatea mea si am fost data in judecata pentru ami strica titlul de proprietate pe motiv ca nu as avea dreptul desi nu este asa eu l-am primit in baza unei legi si am facut la el de ani de zile si intabulare si tot .
Hotararea de la fond a fost sa primeasca el 60% adica casa de 60.000ron, masina si dupa scaderea datoriilor impartite nu stiu cum ca greu mi-au acceptat o suma de bani 60.000ron.
La apel am cerut modificarea expertizei la imobilul de 180.000.ron si cota de 50% si 50% si dupa aproape 7 luni si dupa ce am probat cu expertiza extrajudiciara justificand instanta ca e supraevaluata si ca normal ar fi sa se calculeze dupa pretul pietii am ramas la aceleasi cota si dupa ce completul a deliberat 2 saptamani .Nu stiu daca e suficienta informatia dar sper sa fi fost cursiva.
:( Un avocat bun ar putea sa puna ordine in toate astea.
Casa se evalueaza la valoarea actuala ( la momentul evaluarii) fara sa conteze ca nu ati platit pentru contructie. Ar fi putut conta in stabilirea cotei - mai mare in favoarea dvs, daca dovedeati ca v-au ajutat parintii/ fratii.
Din ce motive s-a hotarat ca i se cuvine o cota de 60 %, a probat ca a contribuit mai mult ?
Expertul judiciar se repartizeaza prin tragere la sorti.. cum de s-o fi nimerit tocmai cumatrul ?
Sub se motiv nu s-a tinut seama in apel de rezultatul noii expertize ?
Ce s-a hotarat in privinta creditului, l-ati preluat dvs ?
Sper sa aveti castig de cauza la recurs.
Alte discuții în legătură
Partaj casa
ALINA BAKU
as vrea sa ma sprijiniti cu un sfat intr-o problema, o fosta colega tocmai ce a primit hotararea judecatoreasca in procesul de partaj cu fostul sot. Ea a ... (vezi toată discuția)