avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj juridic, sulta peste valoarea totala a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj juridic, sulta peste valoarea totala a imobilului

buna ziua. am ajuns la finalul procesului pe partaj, unde fosta sotie in prima faza a cerut tot imobilul, iar adupa ce s-a evaluat la 90.000 euro a renuntat in favoarea mea cu dare de sulta respectiv 45000euro. intrebarea e ce hotarare sa iau avand in vedere ca imobilul cu respectiv nu ar face mai mult 40000 euro casa si teren pe piata libera. Daca accept trebuie sa-i dau 45000 euro in 6 luni.daca nu-i dau il baga silit la vanzare unde se poate vinde chiar sub 40000 si sa mai raman si dator au ma executa in favoarea ei si raman fara nimic. ce ma sfatuiti sa fac? multumesc
Cel mai recent răspuns: zeciualex , utilizator 17:33, 5 Decembrie 2013
Dosarul a parcurs toate fazele de judecata? Adica si apel si recurs? In ce an s-a facut expertiza? Nu ati cerut o reevaluare la pretul pietei de acum?
suntem la fond. am facut obiectiuni la raportul de expertiza, dar aiesit tot acelas pret. ma intereseaza daca accept sa iau imobilul ce se intampla daca nu-i dau sulta in termen
Ramaneti si fara casa si dator pt ca veti ajunge la executare silita si nu veti lua pe casa nici cat trebuie sa platiti sulta.
Mai bine cereti sa se vanda sau cereti cateva luni de ragaz sa il vindeti impreuna si sa impartiti banii.
Ciudat cu expertiza aia.
incerc sa fac scenarii. mi se atribuie mie cu dare de sulta, nu am bani ma executa silit si raman fara casa si fara bani. il refuz se vinde la licitatie se imparte in doi. il ia ea trebuie sa-mi dea sulta, o execut silit ii iau casa sau imi plateste in rate la salariu pe economie in vreo 30 de ani? cum e mai bine?
cereti prin instanta vinderea prin acord comun sau daca d-na nu e de acord la licitatie publica, licitatie care in mod normal ar trebui sa plece de la expertiza facuta in dosar.
Plus ca urmeaza caile de atac (am inteles ca inca nu aveti o hotarare de fond inca)

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua,dupa 2 ani de judecata..timp..bani si nervi intinsi la maxim..in sfarsit instanta s a pronuntat asupra acestui partaj...am si eu o nelamurire cu ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ionutgcalin ionutgcalin indraznesc sa va cer un sfat va rog din suflet daca ma puteti ajuta....am trecut printr un proces de partaj....dupa trei ani de judecata aceasta a ... (vezi toată discuția)
Partaj. contraexpertiza AlinaNegrut AlinaNegrut As dori daca cineva poate sa ma ajute cu cateva informatii. Sunt in proces de partaj cu fostul sot, si s-a realizat expertiza cu care nu sunt de acord, este o ... (vezi toată discuția)