avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj juridic, sulta peste valoarea totala a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj juridic, sulta peste valoarea totala a imobilului

buna ziua. am ajuns la finalul procesului pe partaj, unde fosta sotie in prima faza a cerut tot imobilul, iar adupa ce s-a evaluat la 90.000 euro a renuntat in favoarea mea cu dare de sulta respectiv 45000euro. intrebarea e ce hotarare sa iau avand in vedere ca imobilul cu respectiv nu ar face mai mult 40000 euro casa si teren pe piata libera. Daca accept trebuie sa-i dau 45000 euro in 6 luni.daca nu-i dau il baga silit la vanzare unde se poate vinde chiar sub 40000 si sa mai raman si dator au ma executa in favoarea ei si raman fara nimic. ce ma sfatuiti sa fac? multumesc
Cel mai recent răspuns: zeciualex , utilizator 17:33, 5 Decembrie 2013
poate ca e c-am tarziu acum, dar la apel sigur voi face asa, daca voi avea posibilitatea sau daca hotararea imi va fi impotriva
buna ziua am ajunns la finalul procesului si s-a dat hotararea de fond. mi s-a atribuit mie cele doua imobile din proces desi nu le-am cerut cu dare de sulta de 400. mii lei adica 4 miliarde, si culmea cu drept de retentie pana voi plati sulta. unde e legea compensatiei?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
zeciualex, utilizator
Complet: C 2 Familiei
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte actiunea principala restransa şi admite in parte cererea reconvenţională si admite in parte actiunea si cererea reconventionala din cererea conexa (dosar nr.37834/301/2011). Constată că partile au dobândit un imobil situat în Buc. sector 3, str. Ilioara nr.43 D, compus din casă construită în regim P+E+M, în valoare de 390.686 lei, construit pe un teren propietatea pârâtului-reclamant şi un imobil situat în Buc. sector 3, str. Ilioara nr.43 F, compus din teren şi imobil în valoare totală de 396.136 lei, în cote egale. Dispune iesirea din indiviziune în cotele arătate. Atribuie pârâtului-reclamant, în deplină proprietate şi liniştită posesie cele două imobile aratate mai sus, cu obligarea sa plata unei sulte către reclamanta-pârâtă, în valoare de 393.411 lei. Recunoaşte reclamantei-pârâte un drept de retenţie asupra imobilului situat în Buc. sector 3, str. Ilioara nr.43 D, până la achitarea sultei de către pârâtul-reclamant. Respinge capătul de cerere privind evacuarea reclamantei-pârâte ca fiind neîntemeiat. Compensează cheltuielile de judecată. În temeiul art. 502 din OUG nr. 51/2008, obligă pârâtul-reclamant să restituie către stat ajutorul public judiciar în sumă de 3500 lei, după rămânerea irevocabilă a prezentei hotărâri. Hotararea irevocabila se comunica OCPI-BCF Sectorul 3 si D.V.I.T.L. Sectorul 3. Cu drept de apel în termen de 15 de zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 04.10.2013.
Document: Hotarâre 04.10.2013
credeti ca la apel vor schimba hotararea conf. art 686 sau o va lasa asa mai ales ca nu putem coabita sub acelas acoperis dupa ce am fost evacuat prin ord. prezidentiala pana la aceasta hotarare. se pare ca o vam lua de la capat
mai se poate schimba hotararea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua,dupa 2 ani de judecata..timp..bani si nervi intinsi la maxim..in sfarsit instanta s a pronuntat asupra acestui partaj...am si eu o nelamurire cu ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ionutgcalin ionutgcalin indraznesc sa va cer un sfat va rog din suflet daca ma puteti ajuta....am trecut printr un proces de partaj....dupa trei ani de judecata aceasta a ... (vezi toată discuția)
Partaj. contraexpertiza AlinaNegrut AlinaNegrut As dori daca cineva poate sa ma ajute cu cateva informatii. Sunt in proces de partaj cu fostul sot, si s-a realizat expertiza cu care nu sunt de acord, este o ... (vezi toată discuția)