avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj juridic, sulta peste valoarea totala a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj juridic, sulta peste valoarea totala a imobilului

buna ziua. am ajuns la finalul procesului pe partaj, unde fosta sotie in prima faza a cerut tot imobilul, iar adupa ce s-a evaluat la 90.000 euro a renuntat in favoarea mea cu dare de sulta respectiv 45000euro. intrebarea e ce hotarare sa iau avand in vedere ca imobilul cu respectiv nu ar face mai mult 40000 euro casa si teren pe piata libera. Daca accept trebuie sa-i dau 45000 euro in 6 luni.daca nu-i dau il baga silit la vanzare unde se poate vinde chiar sub 40000 si sa mai raman si dator au ma executa in favoarea ei si raman fara nimic. ce ma sfatuiti sa fac? multumesc
Cel mai recent răspuns: zeciualex , utilizator 17:33, 5 Decembrie 2013
Solicitati motivat o noua expertiza ori o contraexpertiza. Alaturi de expertul instantei, angajati-va si un expert parte. Nu aveti avocat care sa va indrume?

Nu lasati situatia asa, in caile de atac va fi greu de indreptat daca nu imposibil. Si consecintele vor fi cele expuse anterior de colegi.
am inteles ideea. nu trebuie sa dau curs cererii fostei sotii. daca in cererea principala eu am cerut sa se imparta 50-50 ea in reconventionala a cerut sa i se atribuie tot cu dare de sulta. dupa ce a vazut raportul de expertiza s-a razgandit si a renuntat in favoarea mea cu dare de sulta. daca nu dau curs cererii ei si imi mentin cererea sau renunt si eu i se poate atribui ei avand in vedere ca ea a cerut tot in prima faza?
Exista un principiu al bunei credinte care spune ca partile trebuie sa-si exercite drepturile procesuale cu buna credinta, faptul ca s-a razgandit, incalca acest principiu.
Mai mult, s-a razgandit dupa momentul in care putea solicita modificarea actiunii, ceea CE AR TREBUI SA oblige instanta sa puna in discutie tardivitatea formularii cererii modificatoare,....Invocati exceptia tardivitatii formularii cererii modificatoare.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
avvalentina, utilizator
in cazul ca mi s-ar atribui mie, exista posibilitatea sa platesc prin hotarare in rate la salariul pe economie?
Nu, nu exista aceasta posibilitate. Ar exista doar daca fosta sotie ar fi de acord.. dar cum sa fie de acord sa primeasca 45mii euro impartiti in rate lunare de 250 de lei ? N-are doua vieti la dispozitie.

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua,dupa 2 ani de judecata..timp..bani si nervi intinsi la maxim..in sfarsit instanta s a pronuntat asupra acestui partaj...am si eu o nelamurire cu ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ionutgcalin ionutgcalin indraznesc sa va cer un sfat va rog din suflet daca ma puteti ajuta....am trecut printr un proces de partaj....dupa trei ani de judecata aceasta a ... (vezi toată discuția)
Partaj. contraexpertiza AlinaNegrut AlinaNegrut As dori daca cineva poate sa ma ajute cu cateva informatii. Sunt in proces de partaj cu fostul sot, si s-a realizat expertiza cu care nu sunt de acord, este o ... (vezi toată discuția)