avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contestatie licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contestatie licitatie

Subiect: licitatie
Buna ziua
Va rog frumos sa ma ajutati, firma pentru care lucrez a participat la o licitatie aut.contractanta a respins oferta noastra ca fiind inacceptabila in baza art. 36 alin (1) lit.f) coroborat cu art 36’1 alin(4) din H.G. 925/2006 s-a constata ca oferta noastra are un pret neobisnuit de scazut care nu respecta legislatia in vigoare privind acoperirea legala a ceheltuielior salariale conform Legii 53/2003-Codul Muncii avand in vedere salariul minim brut pe tara garantat pentru anul 2012 si plata sporului pentru orele lucrate pe timpul noptii.
Am justificat pretul si faptul ca sporul de noapte se va plati din alte prestatii contratuale si ca nu am incalcat legea 53/2003 .
Am nevoie de ajutorul dvs eu nu am facut niciodata contestatie ma puteti ajuta
As putea sa scriu urmatoarele:
Autoritatea contractanta nu a luat in considerare aceasta justificare incalcand dispozitiile art.202 alin.1,alin1' si 2 din OUG nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, cu modificarile si completarile ulterioare potrivit care ,,in cazul unei oferte care are un pret aparent neobisnuit de scazut in raport cu ceea ce urmeaza a fi furnizat,executat sau prestat,autoritatea contractanta are obligatia de a solicita ofertantului, in scris si inainte de a lua o decizie de respingere a acelei oferte, detalii si precizari pe care le considera semnificative cu privire la oferta, precum si de a verifica raspunsurile care justifica pretul respectiv”.

Autoritatea contractanta are obligatia de a lua in conside justificarile primite de la ofertant,in conditiile alin.(1),indeosebi cele care se refera la:
a)fundamentarea economica a modului de formare a pretului, aferent metodelor de executie utilizate, procesului de productie sau serviciilor prestate;
b)solutiile tehnice adoptate si/sau orice conditii deosebite defavorabile de care beneficiaza ofertantul pentru executarea lucrarilor, pentru furnizarea produselor sau prestarea serviciilor;
c)originalitatea ofertei din punct de vedere al indeplinirii tuturor cerintelor prevazute in caietul de sarcini;
d) respectarea dispozitiilor privind protectia muncii si conditiile de lucru aplicabile pentru executarea lucrarii,prestarea serviciului sau furnizarea produselor;
e)posibilitatea ca ofertantul sa beneficieze de un ajutor de la stat.

In drept

In temeiul OUG 34/2006 art.255 si urm., art. 209 OUG 34/2006.
Va mutumesc mult

Imi voi cere iertare ca am postat prima data in alt forum dar din graba diserare si tema ca am facut gresala vietii mele pentru ca trebuia sa fac urgen acesta contestatie si avem vevoie de sfatul dvs nu am postat unde trebuie

Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 08:20, 10 Noiembrie 2012
Cu toate ca nu ma consider nici pe departe un <expert>, postarile mele si ale altora pe acest forum, in acceptiunea mea, reprezentand doar niste opinii exprimate in cadul unor discutii avute intre persoane cu aceleasi preocupari profesionale,utile zic eu, ma simt oarecum vizat de cearta dumneavoastra. De asemenea, citirea mesajelor este conditionata de existenta unei pauze sau a timpului liber <ce poate fi sau se doreste a fi alocat cu aceasta destinatie> Avand in vedere aceste aspecte, referitor la problema prezentata, consider ca autoritatea contractanta a procedat corect iar o eventuala contestatie are mari sanse de a fi respinsa ca nefondata. Si asta pentru ca aveati obligatia de a justifica pretul neobisnuit de scazut in raport de serviciile ce urmau a fi prestate in cadrul contractului ce face obiectul procedurii, veniturie obtinute de salariati in baza altor prestatii contractuale neputandu se lua in considerare. Aceasta cu atat mai mult cu cat celelalte prestatii contractuale pe baza carora salariatii primesc venituri pot avea sau nu continuitate iar o eventuala intrerupere a acestora s ar repercuta in mod negativ in respectarea obligatiilor asumate fata de autoritatea contractanta prin propunerea tehnica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie incepator c.j incepator c.j Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati, firma pentru care lucrez a participat la o licitatie aut.contractanta a respins oferta noastra ca fiind inacceptabila ... (vezi toată discuția)
Oferta sub 85% din valoarea estimata milica68 milica68 Daca toti ofertantii au depus oferte sub 85% din valoarea estimata a contractului de lucrari ce pot face ? (vezi toată discuția)
Licitatie seap camelia adina camelia adina pot fii descalificata la o licitatie pe SEAP daca pretul oferit de mine este prea mic , mult sub valoarea estimata ? urgenta va rog . multumesc anticipat (vezi toată discuția)