avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim

Pot angaja pe cineva pe o functie din grupa 1 principala din cor pe salariul minim pe economie sau trebuie sa-l trec neaparat la minimul pe studii superioare?
Si inca ceva,care e norma minima de ore lucru/zi la care pot sa-l incadrez?Contabilul mi-a zis ca e de 2,dar am citit ca ar merge si cu 1
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 18 Noiembrie 2012
1.Nu mai exista acei coeficienti functie de studii.
2.Salariul minim este de 700 RON indiferent de studii sau functie.
3.Da, se poate angaja si pentru 1 ora/zi dar cine v-ar crede?
Am inteles,multumesc de raspuns.
La 3 nu e vorba de cine m-ar crede,de fapt persoana respectiva nu va lucra nicio ora,am nevoie doar ca sa figureze ca angajat ca sa obtin o autorizatie
Nu se pune problema cine v-ar cred sau nu, important ca actele sa de angajare sa fie in regula pentru acea persoana cu c.i.m. cu timp partial de 1 ora/zi.
freeelis a scris:

Nu se pune problema cine v-ar cred sau nu, important ca actele sa de angajare sa fie in regula pentru acea persoana cu c.i.m. cu timp partial de 1 ora/zi.

Poti dezvolta putin?Ce trebuie sa am ca sa fiu complet in regula?
Copii dupa actele de identitate si studii, controlul medical efectuat de medicul de medicina muncii cu care trebuie sa aveti contract, cazier judiciar (daca este cazul), contractul de munca, declaratii referitoare la persoanele aflate in intretinere sau ca si coasigurat, CV, adeverita cu veniturile pe ultimele 6 luni si zilele lucrate in aceiasi perioada(este necesara la contabilitate in cazul in care noul angajat intra in concediu medical), fisa postului, fisa SSM, fisa PSI, declaratie de luare la cunostina a ROI
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
leuca_luminita, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrarea cim la itm GeorgeRV GeorgeRV 1.Cele 20 zile legale ptr inregistrarea CIM sunt calendaristice sau lucratoare ? 2.Poate si angajatul sa depuna CIM la ITM ? 3.Care sunt documentele care ... (vezi toată discuția)
Termen declarare revisal angajare Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Directorului societatii, fiind si administrator unic (intr-o societate pe actiuni) i se inceteaza contractul de drept pt pensionare limita de ... (vezi toată discuția)
Pot incheia cim cu 5 ore / luna si 50 lei brut? carmenbn carmenbn Pot incheia un contract de munca cu 5 ore/luna,salariul brut fiind de 10 lei/ora,adica 50 lei/luna?In Revisal se trece la \\"interval de repartizare\\"- ... (vezi toată discuția)