avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot incheia CIM cu 5 ore / luna si 50 lei brut?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot incheia CIM cu 5 ore / luna si 50 lei brut?

Pot incheia un contract de munca cu 5 ore/luna,salariul brut fiind de 10 lei/ora,adica 50 lei/luna?In Revisal se trece la "interval de repartizare"- ore/luna si la "timp munca" - 5?
Functia poate fi de economist pt.a putea semna bilantul,sau trebuie contabil sef?
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 10:09, 23 Mai 2014
Da, se poate incheia un astfel de c.i.m.

In REVISAL se va stipula:
- tip norma : timp partial

- durata timp munca : timp partial

- repartizare timp munca : ore pe zi

- tip interval repartizare : ore/luna

- timp munca : 5

Puteti trece ca functie : contabil-sef
Multumesc mult!
Firma nu are decat doi angajati,o vanzatoare si un contabil.Functia de contabil-sef nu presupune si existenta unor subordonati?
Nu trebuie neaparat sa presupuna asa ceva, mai ales ca angajarea se face pentru semnarea bilantului contabil.
In regula,multumesc.Pot face toate aceste modificari cu 01.05.2014?
Daca este vorba despre incheierea unui c.i.m. cu data inceperii activitatii - 01.05.2014, acest lucru se poate face sub riscul sanctionarii contraventionale a angajatorului la un eventual control al ITM-ului.

HG 500/2011privind registrul general de evidenta a salariatilor
Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
...

Art. 9
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
a) netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de munca prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g), cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
....
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cea prevazuta la lit. a), cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana primita la munca fara transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului completat cu toate elementele contractului individual de munca, fara ca amenda totala cumulata sa depaseasca suma de 50.000 lei;
......


Daca este vorba despre incheierea unui act aditional la un c.i.m. activ, atunci se pot face aceste modificari.

HG 500/2011privind registrul general de evidenta a salariatilor
art.4
(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata.
Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Alte discuții în legătură

Completare in revisal concedii medicale rusualexandra rusualexandra Se inregistreaza in Revisal concediile medicale. Am primit un raspuns \\"conform art.3 alin.2 lit h din HG 500/2011\\" concediile medicale nu se inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract individual de munca retroactiv sergiupan sergiupan Va rog sa spuneti va rog frumos daca este posibil ca sa inregistrezi un Contract de Munca retroactiv? Este vorba despre un contract care ar trebui inregistrat ... (vezi toată discuția)
Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)