avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Completare in revisal concedii medicale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Completare in revisal concedii medicale

Se inregistreaza in Revisal concediile medicale. Am primit un raspuns "conform art.3 alin.2 lit h din HG 500/2011" concediile medicale nu se inregistreaza in revisal. Multumesc pentru raspuns urgent. Daca se inregistreaza care este termenul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 2 Aprilie 2015
Concediile medicale nu se inregistreaza in Revisal.

HG nr. 500/2011:

ART. 3
(1) Registrul se întocmeşte în formã electronicã.
(2) Registrul se completeazã în ordinea angajãrii şi cuprinde urmãtoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariaţilor: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetãţenia şi ţara de provenienţã - Uniunea Europeanã - UE, non-UE, Spaţiul Economic European - SEE;
b) data angajãrii;
c) perioada detaşãrii şi denumirea angajatorului la care se face detaşarea;
d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificãrii Ocupaţiilor din România (COR) sau altor acte normative;
e) tipul contractului individual de muncã;
f) durata normalã a timpului de muncã şi repartizarea acestuia;
g) salariul, sporurile şi cuantumul acestora;
h) perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncã, cu excepţia cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale;
i) data încetãrii contractului individual de muncã.
ART. 4
(1) Completarea, respectiv înregistrarea în registru a elementelor prevãzute la art. 3 alin. (2) se face dupã cum urmeazã:
a) la angajarea fiecãrui salariat, elementele prevãzute la art. 3 alin. (2) lit. a)-g) se înregistreazã în registru cel târziu în ziua lucrãtoare anterioarã începerii activitãţii de cãtre salariatul în cauzã;
b) elementul prevãzut la art. 3 alin. (2) lit. g) se completeazã şi pentru contractele individuale de muncã deja înregistrate, în termen de 90 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri;
c) elementele prevãzute la art. 3 alin. (2) lit. h) se înregistreazã în registru în termen de maximum 20 de zile lucrãtoare de la data suspendãrii;
d) elementele prevãzute la art. 3 alin. (2) lit. i) se înregistreazã în registru la data încetãrii contractului individual de muncã/la data luãrii la cunoştinţã a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncã;
e) pentru salariaţii detaşaţi, angajatorul de bazã completeazã perioada detaşãrii şi denumirea angajatorului la care se face detaşarea, anterior începerii detaşãrii.
(2) Orice modificare a elementelor prevãzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se înregistreazã în registru cel târziu în ziua lucrãtoare anterioarã împlinirii termenului de 20 de zile lucrãtoare prevãzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicatã. Excepţie fac situaţiile în care modificãrile se produc ca urmare a unei hotãrâri judecãtoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumã, potrivit legii, cã a luat cunoştinţã de conţinutul acestora.
(3) Orice corecţie a erorilor survenite în completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunoştinţã de acestea.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
ana-cer, moderator
Suspendarea de drept a c.i.m. in cazul concediului pentru incapacitate temporara de munca nu poate fi inregistrata in programul REVISAL.
De asemenea, programul nu permite , intrucat la temeiurile de suspendare art.50 lit.a-c C.mun. nu sunt mentionate in program.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cim adripan adripan 1. Se poate ca CIM sa inceapa in weekend daca data de 1 pica in weekend? Daca da atunci revisalul cand se transmite la ITM :vineri sau luni? 2. La capitolul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract individual de munca retroactiv sergiupan sergiupan Va rog sa spuneti va rog frumos daca este posibil ca sa inregistrezi un Contract de Munca retroactiv? Este vorba despre un contract care ar trebui inregistrat ... (vezi toată discuția)
In cate zile se inregistreaza un contract de munca la itm? Diana2209 Diana2209 in cate zile trebuie inregistrat un nou contract de munca la ITM si ce trebuie sa contina dosarul? data angajarii este 02.02.2012 (vezi toată discuția)