avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in cate zile se inregistreaza un contract de munca la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in cate zile se inregistreaza un contract de munca la ITM?

in cate zile trebuie inregistrat un nou contract de munca la ITM si ce trebuie sa contina dosarul?
data angajarii este 02.02.2012
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:06, 12 Februarie 2015
1. Contractele individuale de munca (CIM) nu se mai inregistreaza pe suport de hartie la ITM, ele se inregistreaza in Revisal si se transmit on-line sau pe suport magnetic.

2. Din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor:

Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.

(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:

a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta — Uniunea Europeana — UE, non-UE, Spatiul Economic European — SEE;

b) data angajarii;

c) perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;

d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;

e) tipul contractului individual de munca;

f) durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia;

g) salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca;

h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;

i) data incetarii contractului individual de munca.

Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2), si transmiterea registrului se fac dupa cum urmeaza:

a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;

b) elementul prevazut la art. 3 alin. (2) lit. g) se completeaza si pentru contractele individuale de munca deja inregistrate, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari;

c) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. h) se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii;

d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;

e) pentru salariatii detasati, angajatorul de baza completeaza perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, anterior inceperii detasarii.

(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

(3) Orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.

Art. 5
(1) Registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca in format electronic, prin utilizarea uneia dintre urmatoarele modalitati:

a) prin completarea on-line a bazei de date existente pe portalul Inspectiei Muncii;

b) prin e-mail, pe baza de semnatura electronica;

c) prin depunerea la sediul inspectoratului teritorial de munca in format electronic, insotit de o adresa de inaintare semnata de angajator.

(2) Evidenta registrelor, respectiv a datelor cuprinse in acestea, transmise de angajatori/prestatori de servicii, se tine intr-o baza de date organizata la nivelul Inspectiei Muncii.

(3) Procedura privind transmiterea registrului in format electronic se stabileste prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale, dupa adoptarea solutiei tehnice a registrului in format electronic si in functie de aceasta.

3. In cazul prezentat de dvs. CIM trebuie inregistrat in Revisal in data de 01.02.2012.
Buna seara! Am o intrebare si va rog sa ma ajutati: Ieri 11.02.2015 am lucrat intr-o companie, prima zi, la plecare am cerut contractul ptr a-l citi cu atentie acasa. Din cauza unor mici dubii m-am razgandit si nu mai vreau sa merg la locul acela de munca, drept urmare nu am mai semnat contractul. Acum angajatoarea imi spune ca ea plateste deja la stat taxe. Este adevarat din moment ce eu inca nu i-am dat contractul semnat? Va multumesc
Nu este adevarat, un c.i.m. nesemnat de ambele parti nu are cum sa produca efecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cim adripan adripan 1. Se poate ca CIM sa inceapa in weekend daca data de 1 pica in weekend? Daca da atunci revisalul cand se transmite la ITM :vineri sau luni? 2. La capitolul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract individual de munca retroactiv sergiupan sergiupan Va rog sa spuneti va rog frumos daca este posibil ca sa inregistrezi un Contract de Munca retroactiv? Este vorba despre un contract care ar trebui inregistrat ... (vezi toată discuția)
Completare in revisal concedii medicale rusualexandra rusualexandra Se inregistreaza in Revisal concediile medicale. Am primit un raspuns \\"conform art.3 alin.2 lit h din HG 500/2011\\" concediile medicale nu se inregistreaza ... (vezi toată discuția)