avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As dorii sa infiez un copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As dorii sa infiez un copil

Este vorba de o tanara de situatie buna care a ramas insarcinata cu un tip si care nu-si doresc rezultatul ...dragostei lor
Eu imi doresc mult un copil dar sotia nu poate avea,ma gandeam daca eu l-as recunoaste ca fiind copilul meu in momentul care naste si trebuie sa-i faca certificatul de nastere,ce si cum ar trebuii sa fac sa ma bucur fara probleme de el:
ar trebui sa de-a o declaratie notariala inainte de a naste,sau dupa ce naste,cert e ca viitoarea mamica nu vrea sa plece acasa cu copilul,dar nci nu as vrea sa ma trezesc bagat in nu stiu ce probleme in viitor

v-a rog sa ma sfatuiti

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:54, 9 Noiembrie 2012
Daca dumneavoastra l-ati recunoaste nu inseamna ca sotia dumneavoastra devine mama nou-nascutului. Consultati un avocat pentru a afla cum se demareaza procedura de adoptie.
Mama nu are ce declaratie sa dea, n-ar fi legal.
Tot din punct de vedere legal, nu ar trebui sa-l recunoasteti daca stiti bine ca recunoasterea nu corespunde adevarului. Recunoasterea ar putea fi contestata de orice persoana interesata , oricand.
Daca l-ati recunoaste.. mama va ramane cea care l-a nascut, iar dvs tatal. Ati cere in instanta sa aiba domiciliul la dvs si ambii parinti sau numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca, dar daca mama se va impotrivi, sunt sanse mici ca locuinta copilului sa fie la dvs. Mamica se poate razgandi si peste ceva timp l-ar cere, iar dvs veti ramane sa platiti pensie.
Nici in timp sotia dvs nu l-ar putea adopta
" 4) Copilul din afara casatoriei, recunoscut de tata pe cale administrativa, precum si copilul a carui paternitate a fost stabilita prin hotarare judecatoreasca prin care s-a luat act de recunoasterea de catre tata sau care consfinteste invoiala partilor, fara a se fi cercetat temeinicia cererii, pot fi adoptati de catre sotia tatalui numai daca filiatia este confirmata prin rezultatul expertizei realizate prin metoda serologica ADN.
In cazul adoptiei copilului de catre sotia celui care a recunoscut copilul nascut in afara casatoriei, instanta judecatoreasca va admite cererea de incuviintare a adoptiei numai daca paternitatea este confirmata prin rezultatul expertizei filiatiei prevazute la alin. (4) "

Legal ar fi sa adoptati impreuna un copil , problema e ca dupa legea adoptiei nu va puteti alege copilul.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptia unui copil de catre partenerul de viata dodo53 dodo53 Buna seara, As dori sa stiu daca copilul meu (care este adoptat de mine ) poate fi adoptat de partenerul meu de viata cu care suntem impreuna de mai mult de ... (vezi toată discuția)
Adoptie tanar 23 ani AlinaDumitrache AlinaDumitrache Am un baiat de 23 ani dintr-o casatorie anterioara pe care actualul meu sot vrea sa il adopte. Ne-am casatorit anul acesta, dar am trait in concubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Adoptia copilului sotului Universul_tau Universul_tau Buna seara! Imi puteti spune, va rog, daca o persoana poate adopta copilul sotului sau? Care este procedura? Care este temeiul juridic al acestei actiuni. ... (vezi toată discuția)