Ca multi altii de pe forum am calcat si eu stramb.In data de 15 aprilie 2012 am fost prins baut la volan in urma unui accident soldat doar cu avarierea masinii personale.Am fost testat cu etilotestul si a iesit 0.6,apoi am mers la spital pentru recoltarea probelor biologice fara a refuza,in sange imbibatia alcoolica a iesit 1.35 la prima proba si 1.20 la cea de a doua proba.Am fost chemat la politie dupa vreo doua luni pentru declaratii,m-am prezentat apoi mi-am pus aparator si dupa aceea am fost chemat la parchet.In luna septembrie am avut procesul si am fost condamnat la 8 luni cu suspendare si termen de incercare 2 ani si 8 luni si plata a 390 lei cheltuieli de judecata.In sentinta scriu urmatoarele:
Prin prezenta,in baza dispozitiilor art. 359 al.2 Cod procedura penala si in conformitate cu dispozitiile sentintei penale nr947/27,09,2012 a Judecatoriei Buzau,ramasa definitiva prin nerecurare la 9,10,2012 va atragem atentia ca in caz de:
*savarsire a unei noi infractiuni in cursul termenului de incercare de 2 ani si 8 luni;
neexecutare a obligatiilor civile in cursul termenului de incercare;
*se va dispune revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii aplicata prin sentinta penala mentionata mai sus.
Intrebarea mea este legata de redobandirea permisului deoarece in hotararea judecatoreasca nu scrie nimic despre permis.Am vorbit cu persoane care au trecut prin probleme de genul asta si mi-au spus ca pot merge sa dau de permis dupa cele 8 luni de suspendare,iar aici pe forum am gasit ca dupa 1 an.Va rog frumos sa imi raspundeti.Multumesc anticipat.
Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:@
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă; b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Va puteti prezenta la examen pentru redobandirea permisului de conducere dupa data de 9.10.2013.
Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat (...) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă (...) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
Ordinul 268/2010 modificat si completata de OMAI 82-2013 (11.06.2013)
privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere
Art. 6. -
(1) La data verificării dosarului de examinare, respectiv la data susţinerii probelor de examen, candidaţii trebuie să îndeplinească, potrivit legii, condiţiile de vârstă, să fie apţi din punct de vedere medical, să facă dovada domiciliului, reşedinţei sau, după caz, rezidenţei în România, să facă dovada pregătirii teoretice şi practice prin cursuri organizate în şcoli de conducători auto şi să nu se afle în una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (6) din ordonanţa de urgenţă.
Art. 24. -
(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1).
In concluzie, puteti sa va strangeti documentele necesare (fisa medicala, test psiholic, etc.) anterior implinirii anului astfel incat sa depuneti dosarul la politie dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
Redobandire permis
chim
Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)