avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... constrangerea libertatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

constrangerea libertatii

buna ziua.
eu am 24 ani,si discut ci pritena mea de 4 ani.
acuma ea are 18 si 2 luni.

Am avut grija de ea si am sustinuto in tot acest timo,fiind eleva de nota 10,prima in scoala si fara probleme.
Nu am fost la discoteci sau cluburi,nu bem nu fumam,
Toata relatia noastra a fost pe ascuns,parintii ei nu stiau,doar banuiau,pana ieri ce ne-au vazut impreuna,iar apoi a inceput marele balamucu.

Fiindca stia ca parintii ei sunt foarte impulsivi,a dormit peste noapte la mine,apoi diminieata a amers acasa unde au batuto toata familia,

Am chemat politia,care a explicat parintilor ca trebuie sa o lase in pace,ca e majora,ia avertizat sa nu o mai bata,iar prietena mea a semnat ca nu doreste sa depuna plangere penala.

Problema este urmatoarea.
Ne urmareste oriunde mergem,ne face de ras prin scandal in public,ne ameninta,mai ales pe ea,ca sa mearga acasa ca nu ia data cum trebe.Nu putem scapa nicicum de ei.

Prietena doreste sa se ointoarca acasa,dar stie ce i se va intampla,pentru ca parintii ei nu se pot controla.

O sa stea la mine o perioada,va rog sa ma sfatuiti,ce trebuie sa fac sa scap de ei sa nu ne mai urmareasca.

La politie ar fi o sansa?multumesc frumos.

mentionez ca parintii ei nu ma suporta,pentru ca nu am studii seuperioara,si am un salar de 1200 lei.ei si-ar dori si fiu mai bogat.
Incercati o discutie cu parintii fetei in care sa va prezentati punctul de vedere si sa-i faceti sa inteleaga ca si dvs doriti la fel ca si dumnealor doar binele fetei.Daca agresiunile persista nu aveti ce face si prietena dvs trebuie sa se adreseze politiei.
ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
#M11
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
#B
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
#M11
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
#B

Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ajutor pentru lovituri si alte violente f_bandula f_bandula buna ziua in urma cu ceva timp am fost implicat alaturi du un prieten de al meu intr-o altercatie in care nu am facut decat sa-i despart pe prietenul meu si pe ... (vezi toată discuția)
Deschidere dosar penal lmankml lmankml In ce conditii i se poate deschide cuiva dosar penal pentru violenta? (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal Ionel Constantin Ionel Constantin buna seara...as vrea si eu o parere despre un certificat medico-legal.mi au dat 14 zile de ingrijiri medicale .ce sanse am sa castig cu acest document in ... (vezi toată discuția)