avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat definitiv - legalitate judecata in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat definitiv - legalitate judecata in lipsa

as dori sa stiu si eu,daca este legal sa fii judecat in lipsa si fara prezenta avocatului
este vorba de un proces de natura penala sau civila?
de ce faza procesuala este vorba?
Este vorba de o latura penala.

Deja nu mai conteaza,faptul e consumat.
Pana si in medieval, inculpatul avea voie la ultimul cuvant,dar, as dori sa stiu ce lege sau ce drept, da voie unui magistrat sa se pronunte in lipsa avocatului sau al persoanei inculpate
Cred ca se judeca numai fapta, nu omul.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Ce calitate aveti in dosar?
Daca sunteti inculpat probabil ca ati avut avocat din oficiu si se considera ca dreptul la aparare a fost respectat.
da,dar avocatul nu s-a prezentat.va rog mult,un raspuns.iar eu,am fost condamnata fara drept de aparare
Daca avocatul nu a fost platit si nu s-a prezentat nu este de vina instanta.
Sunt multe cazuri de acest gen.

Alte discuții în legătură

Condamnare cu executare - contopire cu alta pedeapsa adelam31 adelam31 sotul meu are o pedeapsa de 3 ani de executat pt inselaciune, iar decizia definitiva s-a emis in timp ce era arestat in alt dosar cu o fapta total diferita de ... (vezi toată discuția)
Alcool marcel_r15 marcel_r15 am primit in decembrie 2011 1an si 4luni cu suspendare ptr refuz de probe biologice si accident dar inainte sa imi dea sentita cu 2 luni mau mai prins odata ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis dupa suspendare pentru alcoolemie b_cristi b_cristi Salutare! O intrebare.. Daca cineva este prins conducand fara permis, dupa ce in prealabil acesta a fost suspendat datorita alcoolemiei, care este ... (vezi toată discuția)