Avand in vedere ca informatiile oferite sunt vagi, o sa incerc un raspund tinand cont de ele.
In privinta faptei pe care sustineti ca nu ati comis-o, instanta conform probelor din dosar si a convingerii sale intime, a hotarat ca: intrucat sunt intrunite elementele comiterii acelei infractiuni si avand in vedere ca mai aveti o condamnare, sa va acel spor de o luna, pentru concurs de infractiuni.
Cod penal art 34 - Pedeapsa principală în caz de concurs de infracţiuni săvârşite de persoana fizică
În caz de concurs de infracţiuni, se stabileşte pedeapsa pentru fiecare infracţiune în parte, iar dintre acestea se aplică pedeapsa, după cum urmează:
a) când s-a stabilit o pedeapsă cu detenţiune pe viaţă şi una sau mai multe pedepse cu închisoare ori cu amendă, se aplică pedeapsa detenţiunii pe viaţă;
b) când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar când acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la 5 ani;
c) când s-au stabilit numai amenzi, se aplică pedeapsa cea mai mare, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar dacă acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la jumătate din acel maxim;
d) când s-a stabilit o pedeapsă cu închisoare şi o pedeapsă cu amendă, se
aplică pedeapsa închisorii, la care se poate adăuga amenda, în totul sau în parte;
Daca vi s-a incalcat dreptul la aparare si nu ati avut parte de un proces echitabil conform art.6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, aveti la indemana caile de atac legale, pentru a remedia acest abuz..
concurs de infractiuni,ce inseamna?aceeiasi fapta?la mine nu a fost aceeiasi fapta.din contra,era o fapta care nici nu am auzit in ultimii 20 de ani sa se faca puscarie
Conform art 33 din Codul penal, concursul de infractiuni exista:
a) când două sau mai multe infracţiuni au fost săvârşite de aceeaşi persoană, înainte de a fi condamnată definitiv pentru vreuna dintre ele. Există concurs chiar dacă una dintre infracţiuni a fost comisă pentru săvârşirea sau ascunderea altei infracţiuni;
b) când o acţiune sau inacţiune, săvârşită de aceeaşi persoană, datorită împrejurărilor în care a avut loc şi urmărilor pe care le-a produs, întruneşte elementele mai multor infracţiuni.
Ca sa nu "sap" eu orbeste, dupa raspunsuri, nu puteti sa mentionati in concret care a fost incadrarea de acum 2 ani si cea de acum? Adica pentru ce infractiune ati ajuns in instanta acum 2 ani si cum se numeste cea de care nu ati auzit in ultimii 20 de ani.
Ca sa dati in judecata avocatul pentru malpraxis, probabil trebuie sa va gasiti un avocat dispus sa isi dea in judecata alt coleg. Pentru asta trebuie sa vorbiti cu mai multi avocati, sa nu va grabiti sa dati bani, sa va ganditi poate cateva zile sau saptamani, sa reflectati si apoi sa va hotarati la ce avocat va duceti, care va inspira incredere, respect, profesionalism, rabdare, calm, nu va grabeste cu banii, da chitanta etc.
Este un dublu malpraxis, - avocatul din oficiu nu s-a prezentat, dar si justitia a facut un malpraxis care trebuie dovedit la CEDO in decurs de 6 luni de cand ati epuizat caile interne de atac. Daca i nhotarare scrie ca nu s-a prezentat nici un avocat....E o problema.
Simplul fapt ca nu ati avut avocat deja inseamna o incalcare a drepturilor omului, indiferent daca ati facut recurs sau nu. Avocatul trebuia sa faca recurs , nu dvs.
Daca a expirat termenul de 6 luni de la recurs si/sau nu ati facut recurs puteti sa va indreptati contra avocatului in termen de 3 ani.
Daca a expirat termenul de 6 luni, uneori exista si exceptiii la CEDO, dar trebuie motivate.