avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract perioada determinata - prelungiri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract perioada determinata - prelungiri

Buna ziua!
Am urmatoarea problema: 1 salariat a avut contract pe per determinata intre 14.12.2011 - 14.02.2012. Din 15.02.2012 a intrat in somaj. Incepand cu 08.05.2012 are un nou contract pe per. determinata intre 08.05 - 08.08.2012. I se face prelungire prin AA intre 09.08 - 09.11.2012 (astazi).Deci astfel:
14.12.2011 - 14.02.2012 - contract per determinata
08.05.2012 - un nou contract per determinata cu doua prelungiri prin act aditional, de pe 08.05 - 08.08 si 09.08 - 09.11.
Ma intereseaza daca prelungirile prin act aditional se considera contracte succesive. Mentionez ca intre cele doua contracte sunt 3 luni fara cateva zile (cf art 82(5) din CM). As vrea sa-i fac prelungire de maine pana la sfarsitul lui dec.

Am fost si la ITM si am intrebat, cei de acolo (dupa ce s-au sfatuiti intre ei) mi-au zis ca se considera doua contracte pe per determinata si ca prelungirile fac parte din al doilea contract, deci nu as incalca Codul Muncii daca i-as face acum o a treia prelungire la al doilea contract.
Sper sa se inteleaga care e problema: daca se poate face a treia prelungire la al doilea contract pe perioada determinata.

Multumesc. Mentionez ca, desi am intrebat la ITM am unele rezerve, de aceea am intrebat si aici, sa nu gresesc cumva.

Cel mai recent răspuns: ellinia , utilizator 08:38, 12 Noiembrie 2012
1. Puteti sa faceti oricate prelungiri la al doilea CIM numai sa va incadrati in termenul de 36 de luni, sa nu depasiti aceste 36 de luni.

2. O prelungire a unui CIM pe perioada determinata nu inseamna un nou CIM ci este vorba de acelasi CIM (nu este vorba de CIM succesive).
@ tudorvaleriu

Mi-e teama ca al doilea c.i.m nu poate fi prelungit decat pana la implinirea termenului de 12 luni...

Art. 82 alin. 5 Codul muncii:
Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

@ freeelis, ce parere ai?
Multumesc pentru raspunsuri, era important sa-mi clarific si aspectul acesta.
Nu se depaseste perioada de 12 luni. Contractul e din 8.05.2012 si se va incheia in 20.12.2012.
@ ellinia

Prelungirile la c.i.m. nu echivaleaza cu incheierea unui nou c.i.m. ...

Cel deal doilea contract este contract succesiv si prin urmare nu poate avea o durata mai mare de 12 luni ... daca s-a incheiat pe o durata mai mica de aceasta durata , atunci durata se poate prelungi pana la implinirea termenului de 12luni ..

@ vindictive
asa este cum ati specificat in mesaj ... :)
@ freeelis

Multumesc! Mi-a prins bine experienta dvs.!

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre incheierea a 3 cim succesive si/ sau prelungirea prin act aditional a aceluiasi contract in interiorul perioadei de 36 de luni Herra_ Herra_ [quot]De cate ori poate fi prelungita durata determinata a unui CIM? 4 Legiuitorul a inteles sa reglementeze prelungirea contractului ... (vezi toată discuția)