avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Calcul termen prescriere datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Calcul termen prescriere datorie

Cum se calculeaza termenele la care se prescriu creditele luate pe persoana fizica de la unitati bancare ,s-au in ce articole de lege se face mentionari despre ele.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 22:28, 9 Noiembrie 2012
Codul Civil reglementeaza termenele de prescriptie ... in cazul creditelor bancare, termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita incepe sa curga de la data scadentei obligatiei de plata, adica de la data la care trebuia achitata rata de catre debitorul obligatiei.
Rog imi indicati si mie exact articolele de lege,multumesc anticipat.
“Prescriptiile … incepute si neimplinite la data intrarii in vigoare a legii noi sunt in intregime supuse dispozitiilor legale care le-au instituit.”
asadar legea aplicabila e fie decretul 167/1958, fie noul cod civil.
Cand ati contractat, de cand n-ati mai platit ?
Mai bine discutati in concret despre problema cu care va confruntati, s-ar putea sa nu va ajute numarul unui articol.

Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
contractat in 2006 cu buletinul nevoi personale si nu sa mai platit din 2009 .
si.. din 2009 pana in zilele noastre ce s-a mai intamplat ?
Pentru ce termenul de prescriptie poate fi intrerupt sau suspendat. El curge de la data cand se naste dreptul de a executa silit, cand e vb de plata in rate, termenul curge pentru fiecare rata in parte, respectiv de la data la care e declarat scadent anticipat.
Oricum, o instanta poate constata ca e prescris sau nu, puteti ridica aceasta exceptie pe calea contestatiei la executare.

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare gigel1980 gigel1980 Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea! Tatal meu a facut un credit bancar de ... (vezi toată discuția)
Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)
Cand incepe sa curga termenul de prescriptie Lucian_bz Lucian_bz Avem un contract de credit care are un articol care spune asa: [quot]Neplata sumelor datorate de catre imprumutat si co-imprumutat timp de 15 zile ... (vezi toată discuția)