avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii

Sunt interesat sa achizitionez o casa batraneasca care nu este intabulata. Intrebarea mea este: Mai este necesara intabularea acesteia, de vreme ce doresc sa o demolez? Ma pot rezuma numai la intabularea terenului?
Cel mai recent răspuns: Brezae , utilizator 20:50, 15 Noiembrie 2012
Documentatia cadastrala cu intabularea se face de catre proprietar (vanzator).
Fiind o constructie veche, aceasta se poate intabula si in baza adeverintei de rol daca nu exista autorizatii de construire. Pentru a o demola, (actualul proprietar sau dvs dupa cumparare) va trebuie proiect, autorizatie de desfiintare, proces verbal de receptie.
Daca acea constructie este degradata, proprietarul poate obtine o adeverinta de autodemolare de la Primarie si in acest caz nu mai intabulati constructia.
Intre timp am aflat faptul ca mostenirea nu a fost dezbatuta de catre unicul mostenitor. In situatia in care pe documentul propietatii nu este trecuta constructia, ci doar terenul, si defuctul propietar figureaza la primarie ca platitor de impozit si pe constructie (nu numai pe teren chiar daca aceasta a fost construita fara aprobare/proiect), ce documente trebuiesc aduse pentru dezbaterea mostenirii? Cum se va face evaluarea intregii propietati (casa si teren)?
buna ziua ! de unde stiti ca exista un singur mostenitor si de unde stiti ca imobilul si terenul nu au mai fost vandute ?!? ptr binele dvs parcurgeti toti , dat toti pasii necesari ca vanz - cump sa se desfasoare in conditii de siguranta maxima ! de obicei '' asemenea proceduri de cump" nu se fac decat in anumite cazuri , si n 90 % din ele , se ia tzeapa !!!
1) mergeti cu actele toate la un notar
2) mergeti la primarie si vedeti cine figureaza pe rolul fiscal ,treb platit impozitul la zi !
3) faceti cadastru si intabulare pe numele vanzatorului ptr ca acesta sa aiba ce sa va vanda!
4) notarul va dezbate succesiunea si de abia apoi celelalte etape : certificat fiscat si extras de carte funciara din partea vanzatorului

cu toate ca pana la notariat ( refer la contr de vanz -cump ) formalitatile treb suportate de vanzator - platitile dvs si ve ti dormi linistit !
Multumesc pentru atentionari.
Este singurul mostenitor (suntem vecini si ne cunoastem). Stiu ca primul pas este dezbaterea mostenirii, dar problema principala este faptul ca, casa a fost construita fara autorizatie. Daca se face dezbaterea mostenirii, sunt necesare actele de propietate in original. In acel document de propietate este specificata doar suprafata terenului. Cum se va face dezbaterea mostenirii, deoarece casa nu figureaza pe actul de propietate (doar la primarie unde se incaseaza impozitul)?
Si inca un lucru..daca persoana nu are venit poate primi o reducere a onorariului notarial?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Brezae, utilizator
referitor la faptul ca nu exista casa pe actul de proprietate , cred ca cei din primarie de la urbanism va vor spune ce acte trebuiesc sau eventual o actiune in constatare ( dar pe dvs daca doriti s-o demolati , nu v ar avantaja sa mai faceti niste pasi pe care va trebuii ulterior sa va determine sa faceti altii ptr a obtine autorizatii - vedeti legislatie -setif urb ,etc )
faptul ca nu are nici un venit , nu influenteaza cu nimic , doar daca casa este f f veche si este din materiale ''SLABE CALITATIV'' poate determina scaderea onorariului ( numai ca se presupune ca ''incasand '' macar un avans , ar putea sa platesca onorariul , care i motivul dezbaterii succesiunii daca e singur/a mostenitor/e ?!?)

Alte discuții în legătură

Cumpar teren cu casa veche erikamaria erikamaria Doresc sa cumpar un teren cu o casa veche pe el 1937 . Este o mostenire care a fost dezbatuta si proprietarul a castigat mostenirea dar trebuie sa dea o ... (vezi toată discuția)
Teren si casa de vanzare ContSters472229 ContSters472229 buna ziua parintii vor sa-mi dea cu contract de vanzare cumparare un teren cu casa batraneasca dobandita de la sora mamei cu contract de vanzare cumparare in ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren lenuivan lenuivan Buna ziua, vreau sa cumpar un teren, pe acest teren a fost o casa, proprietarul a daramat-o, dar nu si-a schimbat contractul, contractul este de vanz-cump, dar ... (vezi toată discuția)