avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila ...

Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila sau renovabila?
Trebuie sa fac o succesiune la tara pe un teren pe care exista o casa de paianta demolabila. la dezbaterea succesiunii cere certificat de edificare constructie deoarece casa apare la taxe si impozite cu o suprafata de 60 mp, bucataria de vara s-a autodemolat si au ramas in picioare 2 camere si un hol. in suprafata de cca. 40 mp.
Eu nu vreau sa construiesc sau sa demolez acolo pina ies la pensie peste 10 ani, dar merg vara acolo la sfarsit de saptamina si as mai renova ceva, as mai pune niste stilpi si grinzi de lemn de sustinere in perioada pina ies la pensie sa nu cada.
Un cadastrist a zis sa zic la primarie ca, casa este AUTODEMOLABILA.
In cartea funciara in situatia mea este mai bine sa cer . care este diferenta intre aceste cuvinte in sensul legal ca in viitor nu stiu daca voi construi ceva vreodata fiind un sat cu 94 locuitori pe statistica si nu as vrea sa stau acolo la batrinete fara magazin, farmacie, etc. Daca nu reusesc sa cumpar mai aproape de Bucuresti este posibil sa construiesc acolo ceva penste 10 ani.
Care varianta ar fi mai avantajoasa in cazul meu dintre casa demolabila, autodemolabila sau renovabila?
Apare in cartea funciara autodemolabila?
Daca este demolabila trebuie sa o demolez sau o pot renova?

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:38, 9 Octombrie 2024
Casa e intabulata, are acum CF? Vreți sa faceți CF, vreți sa faceți succesiunea? Ce doriți sa faceți din punct de vedere juridic?
Succesiune.
Casa nu are cadastru, doar rol fiscal la primărie.
In CF nu e mentionata starea tehnica a imobilului; nu gasiti demolabil, renovabil, autodemolabil. cadastristul a glumit
Ba da, in cartea fu ciară se inscrie cadastrul, iar eu am văzut pe olx foarte multe terenuri la vănzare si erau poze cu cadastru in care apăreau casă demolabilă. Cadastrustul m-a învățat bine să declar la Primărie că s-a autodemolat in sensul că nici un inginer structurist nu-mi va da avizul de rezistență pentru structura clăridii, deci nu se poate face autorizație la clădire.
Pentru succesiune a cerut notarul Certificat de edificate a clădirii.
La primărie imi va da o adeverintă din care va reieși că constructia nu are autorizație si cred că așa va fi inregistrată la CF.
Eu dupa ce se va face succesiunea cu sultă pe casă si teren va trebui să fac contract de vinzare cumpărare cu socrul meu și mă intereseaza sa am actele in regula că notara de la Bacău a zis clar că nu incheie actul de vinzare cumparare făra acte in cartea funciară. Deci va fi nevoie de cadastru, iar succesiunea se poate face fără cadastru, cred.
Nu e clar cine vinde si cine cumpara si de ce ar vrea cineva o casa despre care un inginer spune ca nu sta in picioare. Mai mult, de ce ati vrea sa o renovati.
Termenul asta e tare placut de cadastristi, autodemolare... l- au preluta si instantele. Inseamna on casa pentru care nu primiti niciodata autorizatie de consolidare si, in functie de regulamentele locale, puteti fi obligat sa o demolati. Certificatul de edificare e singurul mod in care o puteti trece in acte. Vorbiti cu un inginer cadastrist.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna ziua am cumparat un teren la țara in 2011. cu intabulare ... hyod hyod Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte ... (vezi toată discuția)
Cumpar teren cu casa veche erikamaria erikamaria Doresc sa cumpar un teren cu o casa veche pe el 1937 . Este o mostenire care a fost dezbatuta si proprietarul a castigat mostenirea dar trebuie sa dea o ... (vezi toată discuția)
Teren + casa dor_ados dor_ados buna ziua.Am cumparat un teren cu o casa batraneasca cel ce a vandut avea titlu de proprietate pe teren dar pe casa nu iar cei de la cadastru specificau ca se ... (vezi toată discuția)