avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren + casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren + casa

buna ziua.Am cumparat un teren cu o casa batraneasca cel ce a vandut avea titlu de proprietate pe teren dar pe casa nu iar cei de la cadastru specificau ca se poate intabula terenul dar casa nu deoarece nu se putea face inscrierea sau cam asa ceva, rol pe casa si teren avea cel ce mi-a vandut si platea impozit
intrebarea este:ce pot sa fac cu casa o pot renova? si daca ar exista mostenitori ar putea sa-mi ia doar casa sau si din teren? cat teren ar trebui sa las langa casa ca sa construiesc alta langa aceasta ca sa stiu ca e a mea sigur? va multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
dor_ados, utilizator
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 23:45, 5 Martie 2011
Daca nu este intabulata pe numele dumneavoastra si oricum intentionati sa va faceti o alta cauza cred ca cel mai bine ar fi sa solicitati emiterea unei autorizatii de demolare, o demolati, o radiati astfel si din rolul fiscal si apoi solicitati autorizatie de construire pentru casa noua.
In felul acesta nu va exista posibiitatea sa vina cineva sa revendice casa batraneasca aflata pe terenul dumneavoastra pentru ca aceasta nu va mai exista.
Nu se poate cere Autorizatie de Demolare a unei constructii neintabulate!
Pentru obtinerea Autorizatiei, este necesar sa se depuna la dosar copie legalizata dupa actul de proprietare al imobilului, cadastru+intabulare.
dor_ados,, stiu ca a aparut o "facilitate" in legea cadastrului, astfel incat sa poata fi intabulate constructiile edificate inainte de anul 2000. contactati un cadastrist care sa fie la curent cu legislatia. Daca reusiti sa intabulati constructia, puteti apoi cere ori demolarea ori extinderea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren cu cabana edificata ulterior dar neintabulata, pretentii in partaj mimoza99 mimoza99 Buna ziua. parintii au donat fiicei un teren cu fanat si pomi fara sarcini. Pe teren exista o cabana neintabulata pe care asa au cumparat-o parintii ... (vezi toată discuția)
Casa veche cazuta alinasibogdan alinasibogdan Buna ziua.Am un teren cu o casa veche pe el, care este cazuta.as vrea sa stiu daca se poate face constatarea casei respective fara o autorizatie de demolare( ... (vezi toată discuția)
Constructii bucuresco bucuresco buna seara am construit ,alipit la vechea casa 2camere la care nu am cerut autorizatie de constructie. ce, sau la ce ma pot astepta, sau ce mai ... (vezi toată discuția)