avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie teren cu cabana edificata ulterior dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie teren cu cabana edificata ulterior dar neintabulata, pretentii in partaj

Buna ziua. parintii au donat fiicei un teren cu fanat si pomi fara sarcini. Pe teren exista o cabana neintabulata pe care asa au cumparat-o parintii (vanzare-cumparare pt teren cu fanat si pomi, fara aducerea in discutie a cabanei, si totusi s-au considerat proprietari). Ulterior parintii au renovat-o partial si lejer in timpul liber, nu au intabulat-o intre timp. Peste 3 ani parintii divorteaza si unul din ei cere partaj, inclusiv casa de pe teren despre care spune ca e edificata in timpul casatoriei lor (fals) si casa nu a fost cuprinsa in donatie. X-( Exista vreo lege care vine in ajutorul fiicei sa scoata de la masa de partaj aceasta cabana? Intentia de donare a fost atat a terenului cat si a cabanei. Va multumesc anticipat pentru raspuns. :((
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 22:18, 8 Octombrie 2016
Din pacate, trebuia facuta vorbire despre cabana. Ar trebui mers pe accesiune, incercat, insa se va pune in discutie vointa partilor de atunci.
De ce au renovat parintii daca imobilul era donat fiicei? Discutabil daca acestia au inteles ca imobilul e donat cu tot cu cabana...
Imi cer scuze, poate nu m-am exprimat foarte clar. Parintii au cumparat un teren intabulat, pe care era o cabana neintabulata. Acestia au renovat-o partial (ferestre, tencuit partial si o extindere pe lateral de 3 m, inca mai este mult de lucru). Ulterior doneaza ficei lor terenul (aceasta pentru ca nu a putut sa fie inclusa in donatie si cabana inexistenta la cartea funciara, dar intentia era aceasta). Fiica lor continua procesul de renovare. Peste 3 ani de la donatie, unul din parinti cere in procesul de partaj "casa" edificata in timpul casatoriei, deoarece nu a fost transmisa prin donatie. Exista vreo lege care vine in ajutorul fiicei sa scoata de la masa de partaj aceasta cabana? Intentia de donare a fost atat a terenului cat si a cabanei. Va multumesc.
Depinde de formularea din actulnde donatie, de martori, de acea accesiune, de... dovada intentiei partilor, de multe. Legi sunt, dar nu cunosc situatia sa stiu ce puteti aplica.
Cabana are autorizatie de constructie si proces verbal de receptie?
@mimoza99
Atata timp cat cabana nu are intabulare, nu este inscrisa in CF, nu face obiectul partajului.

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie mirceal mirceal Problema pe care o am e legata de niste constructii neintabulate. Strabunicii mei au cumparat in anul 1938 un teren pe care se aflau mai multe constructii, ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sutachval sutachval Care ar fi solutia sau solutiile in cazul unui proces de partaj al bunurilor comune ale sotilor dupa divort ,avand in vedere ca au construit o casa in timpul ... (vezi toată discuția)
Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)