avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie teren cu cabana edificata ulterior dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie teren cu cabana edificata ulterior dar neintabulata, pretentii in partaj

Buna ziua. parintii au donat fiicei un teren cu fanat si pomi fara sarcini. Pe teren exista o cabana neintabulata pe care asa au cumparat-o parintii (vanzare-cumparare pt teren cu fanat si pomi, fara aducerea in discutie a cabanei, si totusi s-au considerat proprietari). Ulterior parintii au renovat-o partial si lejer in timpul liber, nu au intabulat-o intre timp. Peste 3 ani parintii divorteaza si unul din ei cere partaj, inclusiv casa de pe teren despre care spune ca e edificata in timpul casatoriei lor (fals) si casa nu a fost cuprinsa in donatie. X-( Exista vreo lege care vine in ajutorul fiicei sa scoata de la masa de partaj aceasta cabana? Intentia de donare a fost atat a terenului cat si a cabanei. Va multumesc anticipat pentru raspuns. :((
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 22:18, 8 Octombrie 2016
@DinuX
Nu, nu are autorizatie si nici un alt act care sa demonstreze existenta acesteia.


Va multumesc pentru raspunsuri.
Domnule @petricadracea
imi puteti spune un articol din lege care sa sustina acest lucru? Mi-ar fi de mare ajutor.

In proces, care inca se afla in etapa de fond, s-a cerut expertiza.




[edit : mesaj conexat cu precedentul]
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2016
trandafir2, moderator
Sunt interesata si eu sa stiu mersul procesului, sunt in aceeasi situatie. Am obtinut prin partaj un teren (fara plata de sulta catre fostul) pe care exista o constructie neintabulata, asa cum spuneti si d-voastra, la momentul respectiv se stia ca acea constructie urmeaza terenul si imi va reveni in proprietate odata cu terenul. Ulterior, dupa mai mult de 3 ani, fostul meu sot a deschis proces prin care isi revendica acea constructie ca fiind a lui, motivand ca in procesul de partaj, doar terenul mi-a revenit mie. Procesul e inca pe rol.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator
Urata situatie... ce sa facem? Avem nevoie de articole din lege care sa ne vina in ajutor. Din pacate am consultat 2 avocati care nu mi-au putut da un raspuns clar scriptic.
Am gasit un articol in noul cod de procedura civila care ar putea fi aplicat. (?)

ART. 583 Realizarea unei lucrari autonome cu caracter durabil asupra imobilului altuia
de asemeni:
Art. 559
Art. 567: Dobândirea dreptului de proprietate prin accesiune
art.578

Ce pareri aveti?

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2016
mimoza99, utilizator
Nu stiu daca ne incadram la noul cod civil daca constructiile au fost edificate mai demult desi am mai primit un raspuns pe alt topic are viza exact ce spuneti d-voastra.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie mirceal mirceal Problema pe care o am e legata de niste constructii neintabulate. Strabunicii mei au cumparat in anul 1938 un teren pe care se aflau mai multe constructii, ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sutachval sutachval Care ar fi solutia sau solutiile in cazul unui proces de partaj al bunurilor comune ale sotilor dupa divort ,avand in vedere ca au construit o casa in timpul ... (vezi toată discuția)
Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)