avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala pentru trecere prin loc ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala pentru trecere prin loc nepermis

Buna seara!Am depus acum 3 luni o contestatie contra unui proces verbal primit pentru traversare prin loc nepermis.Am primit ieri citatie ca pe data de 5 decembrie sa ma prezint la tribunal eu neputand sa ma prezint in acea data si nu as mai fi interesat de aceasta contestatie.In caz ca nu ma prezint ce se poate intampla?Va multumesc.Cu stima!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:17, 12 Noiembrie 2012
Depinde ce ati mentionat in contestatie.
Este posibil ca in lipsa dvs, fie instanta sa judece cererea, fie sa solicite audierea martorului asistent daca a fost trecut in procesul verbal.
Sanse mari sunt ca instanta sa respinga cererea.
Faceti o cerere pentru lipsa de aparare, indicati dosarul si o inregistrati la instanta.
In mod normal, procesul ar trebui sa se amane.
Indicati motivul pentru care va aflati in imposibilitate de a va prezenta si depuneti si dovezi ca nu se poate doar pe vorbe.

In ce oras s-a intamplat sa fiti amendat?
depuneti un memoriu la instanta in dosarul respectiv si solicitati judecarea in lipsa potrivit art.242 pct.2 C.pr.civila.
nu aveti nimic de pierdut.
Ii trebuie probe in aparare.
Daca se judeca in lipsa fara sa audieze martori va pierde procesul.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu ma prezint la a doua infatisare? butoi butoi am un proces deoarece agentul de circulatie mi-a gresit datele de identitate in procesul verbal..legea imi da mie dreptate,dar mi-au mutat procesul in alt ... (vezi toată discuția)
Aratati-mi, va rog, un model de retragere a plangerii contraventionale Vieru Stefan Vieru Stefan am depus o contestatie a unui proces verbal-abatere de la regulilro de circulatie si vreau sa-mi retrag plangerea de la judecatorie,va rog aratati-mi un ... (vezi toată discuția)
Procedura contestare proces-verbal Brezae Brezae Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie in afara unei localitati, unde este o limitare de 70km/h, si am fost depistat cu 125 km/h. Am facut ... (vezi toată discuția)